Strategie pentru gunoaie

Strategie pentru gunoaie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali au aprobat recent Strategia de colectare selectivă a gunoaielor - variantă accesibilă financiar. Trebuie spus că aleşii aveau şi planuri de curăţenie mai scumpe, dar şi o variantă mai ieftină, preferând, însă, calea de mijloc.

Pe hârtie viitorul sună... impecabil. „80 la sută din deşeuri vor fi colectate ca deşeuri municipale solide, iar restul ca materiale reciclabile, deşeuri din grădini, deşeuri din construcţii şi demolări, etc. Colectarea deşeurilor municipale solide din apartamente se face prin intermediul unor containere pe roţi de 1,1 m3, poziţionate în faţa fiecărei scări a clădirilor”.

„Frecvenţa de golire este de 3 zile pe săptămână (la fiecare a doua zi). Fiecare bloc de apartamente va primi un container cu roţi pentru fiecre 20 de apartamente”.

„Prin predarea responsabilităţii containerelor de colectare către locatari, containerele vor fi manipulate corespunzător, iar căutarea prin gunoaie şi actele de vandalism nu vor fi acceptate. Colectarea de la casele particulare se face din uşă în uşă”, scrie frumos în documentul aprobat de aleşi.

Nimic însă despre educaţie cetăţenească, despre gunoaiele puse lângă pubele ori aruncate direct de la balcon ori despre explozia de mizerie de după fiecare două zile de sărbătoare nelucrătoare. 

Citit 654 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.