Spitalul din Tecuci, la „disecţie”

Spitalul din Tecuci, la „disecţie”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primarul Finkelstain a trimis o comisie pentru audit *

Dacă preşedintele CJ şi primarul Galaţiului, membri PSD, sunt somaţi să nu primească spitalele dacă nu li se şterg mai întâi datoriile, ce se întâmplă la Tecuci, unde primarul Eduard Finkelstain este membru PDL?

Spitalul municipal „Anton Cincu” va fi preluat de Primărie, însă primarul, precaut, deşi ţine cont de promisiunea Guvernului de a şterge datoriile, vrea să cunoască mai întâi situaţia economică a acestuia. Nu de alta, dar este vorba şi de costurile viitoare…

„Am numit, prin dispoziţie, o comisie care să facă un audit economico-financiar, ca să am o oglindă clară a datoriilor pe care le are spitalul, a situaţiei economice, ce costuri implică susţinerea Primăriei, care sunt sumele acoperite de Casa de Sănătate, care sunt sumele care ne revin [pentru a fi susţinute] nouă” – ne-a declarat primarul Tecuciului.

„Comisia este alcătuită din cinci economişti din Primărie. Săptămâna viitoare mi se va da raportul cu toate sumele”. 

Primarul se arată încrezător, dar cu măsură: „E bine că va prelua Guvernul datoriile de până la 31 martie, să ne dea spitalul oarecum fără datorii. Deocamdată, e în faza de promisiuni…”

Dar costurile de întreţinere în viitor, le va putea suporta municipalitatea? „E o problemă, mai ales pentru că este un spital zonal, deserveşte şi comunele din nord-vestul judeţului. Ne trebuie 100 de milioane cel puţin… Să vedem, dar e greu”.

Citit 1431 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.