"Nu suntem proștii pământului!", spun gălățenii din cartierul Cantemir

"Nu suntem proștii pământului!", spun gălățenii din cartierul Cantemir
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Articolul "Apartamente ANL din cartierul Cantemir, cumpărate prin magazinul din colț", publicat de „Viața liberă” în ziua de 7 februarie, a stârnit numeroase reacții pe plan local, dar și național. În articolul respectiv era vorba, pe scurt, despre inițiativa mai multor gălățeni din cartierul "Dimitrie Cantemir", aproximativ 150 la număr, chiriași ai Primăriei, care au completat niște hârtii cu datele lor personale și le-au strâns la magazinul Economat de la parterul unuia dintre blocuri. Totul a fost făcut din dorința de a forța mâna Primăriei pentru a scoate mai repede la vânzare respectivele apartamente.

După apariția articolului, unul dintre gălățenii în cauză a ținut să aducă unele precizări, cu rugămintea de a-i publica doar inițialele. „Am avut această inițiativă pentru că Primăria tot tergiversează vânzarea apartamentelor către actualii chiriași. Noi tot facem cereri, dar primim mereu același răspuns. Văzând că suntem duși cu vorba, ne-am hotărât să depunem cât mai multe cereri în aceeași zi, să le arătăm că suntem mulți care dorim să cumpărăm. Plătim de atâția ani chirie, unii din 2007, de când s-au dat în folosință primele blocuri, putem măcar să plătim rate, ca să le putem achiziționa.
Am decis să adunăm cererile la magazin, să le putem lua pe toate și să le depunem la un loc. Magazinul nu a avut nicio treabă cu inițiativa noastră, vânzătoarea doar ne-a pus la dispoziție o cutiuță în care să adunăm cererile completate. Cineva le-a și depus, miercuri, la Primărie pe toate, aproximativ 150 de cereri.
Printre locatarii din Cantemir sunt profesori, asistenți medicali, pompieri, cadre din MAI și MApN, nu suntem proștii pământului, așa cum pe nedrept am fost etichetați!", ne-a spus C.B., unul dintre locatarii din cartierul Cantemir.
Din păcate pentru ei, demersul lor nu a avut efectul scontat. "Într-adevăr, s-au depus toate cererile la Primărie și se va răspunde fiecărui cetățean în parte. Răspunsul nostru este același pe care vi l-am dat și prima dată: Se dorește vânzarea apartamentelor către chiriași, însă, mai trebuie parcurși pași legali procedurali, inclusiv intabulări și extrase de carte funciară. Cel mai probabil, vânzările se vor face etapizat, iar primele estimăm că vor avea loc în decurs de câteva luni. Vor fi făcute anunțuri publice", este răspunsul pe care l-am primit, a doua oară, de la Biroul de presă al Primăriei Galați.

Citit 5508 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Februarie 2022 00:06

12 comentarii

 • postat de tot milogu`
  Vineri, 18 Februarie 2022 00:12
  89.136.2.***
  @galatenulturmentat: Atentie, este o mare diferenta intre locuintele sociale si locuintele ANL!
  Cei care ocupa locuinte sociale nu au dreptul sa le cumpere, asa este legea.
  Cei care ocupa locuinte ANL au dreptul, conform legii, ca la un moment dat sa le cumpere.
  Locuintele ANL nu sunt locuinte sociale!
  3
  2
  Raportează
 • postat de galateanulturmentat
  Joi, 17 Februarie 2022 14:04
  136.255.148.***
  Primaria trebuie sa aiba locuinte de serviciu si ptr inchiriere la cei care nu isi permit cumpararea unei locuinte. Acestea nu trebuiesc vandute , in niciun caz. Daca cineva vrea sa isi cumpere locuinta are posibilitatea sa contracteze una , ca toti ceilalti. Ce inseamna asta ca daca esti chirias trebuie sa ai acces sa cumperi locuinta, ca vrei tu, ptr ca statul e proprietar?Daca esti chirias la o persoana fizica de10-15 ani , in acelasi ”model” ar trebui sa ii fortezi mana proprietarului sa-ti vanda. ? Sunt locuinte sociale si asa trebuie sa ramana
  4
  4
  Raportează
 • postat de BAU BAU
  Miercuri, 16 Februarie 2022 16:39
  82.76.144.***
  @Un milog, alt milog, după IP ne putem da seama că ești aceeași persoană. Ai vrut să faci și tu ceva să pară că nu latri singur dar nu ți-a ieșit. Așa cum vrei să pari și citit dat tot pătat de grobianism rămâi în colțul gurii de la ironia ieftină pe care o folosești.

  @Adrian, după atitudine, milogul pare a fi angajat MAI. Fix lichelele astea care nici chiria aia modică nu o plătesc ei ci au domiciliul în buletin la mama lor prin cine știe ce scorbură de sat iar chiria le este plătită de locul de muncă(în traducere din taxele și impozitele plătite de noi). Fix ei vor să devină proprietari la preț modic......
  2
  7
  Raportează
 • postat de Adrian
  Miercuri, 16 Februarie 2022 00:26
  89.39.81.***
  Un milog se pare că ești și putin intarziat...un om care se duce cu caciula in mănă la stat se numește? Aveți chirii modice acolo deși mai aveți puțin și ieșiți la pensie mocangiilor..mai ai și tupeul să vorbești...te manancă tanțarii vara..iti bate porumbul in geam nu iti e putin jenă de tine la varsta asta? Lasă bă lacusto niște tineri acolo și sacrifică berea și tigările sa stai și tu in oraș...mai inchiriați băi jenantilor apartamentele alea?
  6
  9
  Raportează
 • postat de Alt milog
  Marți, 15 Februarie 2022 12:49
  89.136.2.***
  @Bau Bau: Ascunde-te și așteptă să te căutăm noi. Dacă promiți că nu mai scrii folclor, promitem și noi să te găsim.
  11
  1
  Raportează
 • postat de Un milog
  Marți, 15 Februarie 2022 12:12
  89.136.2.***
  @Adrian: Știți cum se numesc cei care citesc un text și nu înțeleg o iotă din el? Dar cei care citesc un text, nu-l înțeleg dar cu toate astea se apucă să comenteze, știți?
  Limitați-vă la discuții care nu vă depășesc puterea de înțelegere. Vă faceți un bine dumneavoastră în primul rând și apoi și nouă celor care suntem nevoiți să vă citim inepțiile.
  15
  11
  Raportează
 • postat de BAU BAU
  Marți, 15 Februarie 2022 10:32
  82.76.144.***
  Nu suntem proștii pământului și menționează că sunt "profesori, asistenți medicali, pompieri, cadre din MAI și MApN". Poi e mai rău nenea C.B. Sunteți puturoșii și lichelele pământului care ați obținut acele apartamente prin diverse artificii( legal nu știu câți v-ați încadrat în cerințe atunci când ați pus ghearele pe acele apartamente) în detrimentul tinerilor pentru care au fost cosntruite. Și acum aveți și obrăznicia să încercați să forțați mâna primăriei pentru a vi le vinde(la preturi derizorii probabil). Dacă nu vă convine situația vedeți că sunt pline olx, imobilieare, storia, etc cu apartamente la vânzare. Dar deh....nu e pară mălăiață în gura lui prostuleață.
  16
  25
  Raportează
 • postat de un ANL-ist revoltat
  Marți, 15 Februarie 2022 09:47
  188.26.124.***
  Sunt multe persoane care nu-si platesc intretinerea si acumuleaza datorii de ordinul miilor sau sutelor de milioane (lucru care nu este normal pentru ca si ceilalti locatari suferă; după 2 luni de neplată ar trebui dati afară sau transferati pe locuinte sociale, daca nu au bani); sunt persoane singure care stau in apartamente cu 2 sau 3 camere, in conditiile in care sunt familii cu copii care asteapta sa treaca la apartamente cu o camera/ doua camere la apartamente cu doua/trei camere.

  Acum cu scumpirea gazului si a luminii, au venit facturi de 315 lei (caldura la o camera; ) 628 lei (caldura la 2 camere) si 674 (caldura la 3 camere); cei care nu au platit pana acum, cu siguranta nu vor plati in continuare si ocupa aiurea un loc cand ar putea face schimb cu o familie care are nevoie de spatiu.

  Păcat ca nu faceti o evidenta a rău platnicilor!
  3
  20
  Raportează
 • postat de rodax
  Marți, 15 Februarie 2022 09:35
  193.231.148.***
  pai cam sunt prostii pamantului cei care s-au dus sa stea acolo.
  9
  14
  Raportează
 • postat de Barbu Ch.
  Marți, 15 Februarie 2022 09:25
  89.136.2.***
  Vă rugăm să vă scrieți numele real sau așa ati scris pe cererea pentru primărie? Dacă nu, să fiți cu respect și să nu vă ridicați cererea cu nr. de înregistrare!
  1
  9
  Raportează
 • postat de Cetatean pacalit
  Marți, 15 Februarie 2022 06:20
  86.124.201.***
  150 de familii pacalite de angajata magazinului sa completeze aceste cereri, ea zicand ca le are personal de la primar si ca a vorbit cu el... Altfel nu o completam nici eu. Asta e de fapt explicatia.
  21
  13
  Raportează
 • postat de Adrian
  Marți, 15 Februarie 2022 01:01
  89.39.81.***
  Bai cat tupeu...programul ala a fost facut pt familii tinere..voi nu mai sunteti tineri..eliberați apartamentele pt tineri la inceput de drum si cumparați de pe piața liberă milo...asta ...domnilor
  26
  54
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.