"Nu suntem proștii pământului!", spun gălățenii din cartierul Cantemir

"Nu suntem proștii pământului!", spun gălățenii din cartierul Cantemir
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Articolul "Apartamente ANL din cartierul Cantemir, cumpărate prin magazinul din colț", publicat de „Viața liberă” în ziua de 7 februarie, a stârnit numeroase reacții pe plan local, dar și național. În articolul respectiv era vorba, pe scurt, despre inițiativa mai multor gălățeni din cartierul "Dimitrie Cantemir", aproximativ 150 la număr, chiriași ai Primăriei, care au completat niște hârtii cu datele lor personale și le-au strâns la magazinul Economat de la parterul unuia dintre blocuri. Totul a fost făcut din dorința de a forța mâna Primăriei pentru a scoate mai repede la vânzare respectivele apartamente.

După apariția articolului, unul dintre gălățenii în cauză a ținut să aducă unele precizări, cu rugămintea de a-i publica doar inițialele. „Am avut această inițiativă pentru că Primăria tot tergiversează vânzarea apartamentelor către actualii chiriași. Noi tot facem cereri, dar primim mereu același răspuns. Văzând că suntem duși cu vorba, ne-am hotărât să depunem cât mai multe cereri în aceeași zi, să le arătăm că suntem mulți care dorim să cumpărăm. Plătim de atâția ani chirie, unii din 2007, de când s-au dat în folosință primele blocuri, putem măcar să plătim rate, ca să le putem achiziționa.

Am decis să adunăm cererile la magazin, să le putem lua pe toate și să le depunem la un loc. Magazinul nu a avut nicio treabă cu inițiativa noastră, vânzătoarea doar ne-a pus la dispoziție o cutiuță în care să adunăm cererile completate. Cineva le-a și depus, miercuri, la Primărie pe toate, aproximativ 150 de cereri.

Printre locatarii din Cantemir sunt profesori, asistenți medicali, pompieri, cadre din MAI și MApN, nu suntem proștii pământului, așa cum pe nedrept am fost etichetați!", ne-a spus C.B., unul dintre locatarii din cartierul Cantemir.

Din păcate pentru ei, demersul lor nu a avut efectul scontat. "Într-adevăr, s-au depus toate cererile la Primărie și se va răspunde fiecărui cetățean în parte. Răspunsul nostru este același pe care vi l-am dat și prima dată: Se dorește vânzarea apartamentelor către chiriași, însă, mai trebuie parcurși pași legali procedurali, inclusiv intabulări și extrase de carte funciară. Cel mai probabil, vânzările se vor face etapizat, iar primele estimăm că vor avea loc în decurs de câteva luni. Vor fi făcute anunțuri publice", este răspunsul pe care l-am primit, a doua oară, de la Biroul de presă al Primăriei Galați.

Citit 6357 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Februarie 2022 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.