După nepalezi, vin bengalezi la spaţii verzi
Foto: Marian Calestru

După nepalezi, vin bengalezi la spaţii verzi
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Aproximativ 40 de muncitori din spaţiul extracomunitar, mai precis din Bangladesh, sunt aşteptaţi de SC Gospodărire Urbană, pentru a acoperi deficitul de personal la spaţii verzi, în special la cosit. Societatea şi i-ar fi dorit de la 1 aprilie, numai că, din cauza războiului şi a fluxului mare de refugiaţi, şi programul autorităţilor de la Imigrări a fost dat peste cap. Cert este că, pentru 30 de bengalezi, avizele de muncă au fost obţinute, urmează să se facă toate formalităţile pentru viză.

SC Gospodărire Urbană apelează din nou la forţă de muncă din spaţiul extracomunitar. Potrivit directorului general, Dragoş Magearu, luna aceasta au plecat ultimii patru dintre nepalezii care au muncit la spaţii verzi. Iar din aprilie sunt aşteptaţi 40 de bengalezi: „Eu sper ca până la finele lunii aprilie să vină aproximativ 40 de persoane din spaţiul extracomunitar. De data asta vor fi din Bangladesh. Pentru 30 dintre ei, avizele de muncă au fost obţinute, urmează să se facă toate formalităţile pentru viză. Ca perioadă de start vom semna un contract pe doi ani cu ei, iar eu mi-aş dori să lucreze cât mai mult. Şi să-i avem cât mai repede”.

Nu puţini sunt cei care se întreabă de ce Gospodărire Urbană nu apelează beneficiarii de venit minim garantat care sunt obligaţi să presteze ore de muncă în folosul comunităţii.

Iată cum explică situaţia directorul Magearu: „Persoanele beneficiare de venit minim garantat au ca obligaţie efectuarea unui număr finit de ore în folosul comunităţii. Acest număr variază de la şase ore – cel mai puţin probabil – până la 20, 40 de ore. Mai mult de atât, aceste persoane nu vin la program, în sensul că, dacă au de efectuat 40 de ore – un caz fericit - vin cinci zile la muncă. Vin în funcţie de posibilităţi, de program, şi, în general, stabilim un grafic de patru ore. În cele patru ore, cu timpii fiziologici, cu pauza de masă, timpul efectiv de lucru se reduce şi eficienţa nu se observă. Iar acestea sunt cazurile fericite, în care au un număr mai mare de ore de lucru de efectuat şi sunt şi serioşi, în sensul că vin la lucru. Dar sub nicio formă nu ne putem baza la a-i folosi la treburile care ne sunt necesare, în special la cositul ierbii, care ne ridică cele mai mari probleme, şi de aceea apelăm la alte surse”, ne-a declarat directorul Dragoş Magearu.

Citit 2711 ori Ultima modificare Vineri, 18 Martie 2022 14:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.