Foştii deţinuţi politici acuză nelegalitatea unei hotărâri de Consiliu Local: „Nu vrem pomană, ci doar respect”
Foto: Marian Calestru

Foştii deţinuţi politici acuză nelegalitatea unei hotărâri de Consiliu Local: „Nu vrem pomană, ci doar respect”
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici Galaţi acuză nelegalitatea Hotărârii Consiliului Local nr. 55 din 2022, privind facilităţile acordate în transportul public local în comun. Printr-o adresă transmisă Primăriei la începutul acestei luni, asociaţia pune în vedere autorităţilor că, în baza Decretului Lege 118/1990, persoanele beneficiare ale acestui act normativ - foştii deţinuţi, deportaţi, refugiaţi sau urmaşi ai acestora - au dreptul la transport în comun gratuit.

"Încălcând aceste prevederi, aţi restrâns acest drept conferit de lege printr-o hotărâre de Consiliu Local, atribuind acestor persoane doar 45 de călătorii pe lună. Vă solicităm să analizaţi şi să reveniţi asupra acestei dispoziţii, vădit nelegale", se arată în adresă.

Totodată, foştii deţinuţi cer să se revizuiască şi procedura de eliberare a cardurilor, acuzând că se simt umiliţi să stea în frig, la o singură agenţie, cu dosarul cu acte inutile în braţe: "De ce nu sunt suficiente cartea de identitate şi cuponul cu indemnizaţia ce dovedeşte calitatea de deţinut, deportat, refugiat sau urmaş al acestuia?".

"Ţin să precizez că nu vrem pomană, ci doar respect. La o discuţie cu un reprezentant al Primăriei Galaţi, parcă se negocia preţul unei legături de zarzavat din piaţă. Suntem OAMENI, iar Legea 118/1990 a fost dată pentru a se repara, cât se poate, nedreptăţile comise. Nu cred că atitudinea Primăriei Galaţi este de a umili şi înjosi aceşti oameni", ne-a transmis gălăţeanca Adriana Andrei, beneficiară a Decretului Lege 118/1990 şi membră a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici Galaţi.

Citit 2211 ori Ultima modificare Vineri, 25 Martie 2022 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.