Primăria Galaţi nu mai dă la Scrumbie

Primăria Galaţi nu mai dă la Scrumbie
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Adio, festival! După 18 ediţii organizate mai bine sau mai prost şi doi ani de pauză, autorităţile locale par să fi scăpat din "undiţă" un eveniment cu tradiţie de Florii - "Festivalul Scrumbiei". Gălăţenii nu vor avea parte de el în acest weekend, iar motivele ne-au fost explicate de reprezentanţii Primăriei Galaţi.

"Mai faceţi Festivalul Scrumbiei?", a fost întrebat, săptămâna trecută, primarul Ionuţ Pucheanu, în emisiunea "La Sud prin Sud-Est", proiect Lider FM - DC News. "Vă spun sincer, încă n-a urcat pe Dunăre scrumbia, a fost destul de rece. În ultimii doi ani, neținându-se acest Festival al Scrumbiei, cumva cred că anul acesta ne-a luat pe nepregătite. Sau cei care implementau de obicei acest proiect cred că au fost luaţi şi ei prin surprindere de ridicarea restricțiilor. În momentul de faţă, nu ştiu să se fi depus vreo solicitare în vederea realizării acestui eveniment", a răspuns edilul-şef.

Un răspuns similar am primit şi de la Biroul de presă al Primăriei. "Primăria este deschisă pentru a susține și a fi partener în cadrul evenimentelor propuse de comunitate și de potențiali organizatori, dar nu Primăria este cea care organizează astfel de evenimente. Trebuie ținut cont și de momentul când au fost ridicate restricțiile în contextul COVID-19, astfel încât nu a fost suficient timp pentru derularea tuturor procedurilor legale privind un astfel de eveniment".

Primăria organiza evenimentul pe bani publici

Informaţia că "nu Primăria este cea care organizează astfel de evenimente" este cel puţin interpretabilă. Şi spunem asta pentru că ultimul eveniment de acest fel, "Festivalul Scrumbiei Dunărene", a XVIII-a ediție, a fost organizat în urma unei achiziţii publice lansate pe portalul propriu de Primăria Galaţi, după cum relatam la acel moment. Potrivit caietului de sarcini, municipalitatea îşi dorea "un eveniment marcant care să contribuie la dezvoltarea oraşului". Valoarea estimată a contractului a fost de 120.000 de lei fără TVA, iar oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de SC World Wide Entertainment SRL Bârlad, cu o propunere financiară de 118.780,00 lei fără TVA. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 19-21 aprilie, pe Faleza Inferioară a Dunării, în zona foișorului. Ospăţul pescăresc, cu saramură de crap, scrumbie la grătar, storceag, a fost completat de recitalurile Sofiei Vicoveanca, Danielei Condurache şi trupei Mandinga.

Citit 8058 ori Ultima modificare Vineri, 15 Aprilie 2022 14:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.