S-a deschis Consulatul României de la Cahul

S-a deschis Consulatul României de la Cahul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun şi preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, au participat vineri la deschiderea Consulatului României de la Cahul, Republica Moldova. Trebuie spus că preşedintele Chebac a fost prezent la eveniment şi în calitatea sa de preşedinte al Euroregiunii „Dunărea de Jos”.

În opinia lui Eugen Chebac. deschiderea Consulatului de la Cahul este pentru România, dar şi pentru Euroregiunea „Dunărea de Jos”, un pas important pentru strângerea legăturilor între România şi Republica Moldova: „Se consolidează astfel podul peste Prut, care oferă acces liber fraţilor noştri spre Uniunea Europeană”, a precizat preşedintele CJ Galaţi.

La începutul lunii aprilie, preşedintele Eugen Chebac a avut o întâlnire cu Genţiana Şerbu, consulul general al Consulatului României la Cahul, moment în care s-au pus bazele colaborării CJ cu reprezentanţa ţării noastre în Raionul Cahul, Republica Moldova.

De altfel, colaborarea dintre Consiliul Judeţului Galaţi şi Consiliul Raional Cahul este una susţinută şi de lungă durată, parteneriatul dintre cele două administraţii ducând la atragerea multor proiecte cu finanţare europeană care au vizat buna vecinătate dintre România şi Republica Moldova.

Circumscripţia consulară a Consulatului General al României de la Cahul cuprinde raioanele Basarabeanca, Cahul, Cantemir, Cimişlia, Leova, Taraclia, Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

Raioanele Cantemir şi Cahul fac parte şi din structura „Euroregiunii Dunărea de Jos” Sediul Consulatului General al României de la Cahul este situat pe strada B.P. Haşdeu nr. 11.

Informaţii suplimentare găsiţi pe website-ul oficiului consular, http://cahul.mae.ro

Citit 962 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.