Restructurarea nu îl atinge pe Mihai Capră

Restructurarea nu îl atinge pe Mihai Capră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ministrul a spus despre Capră că a fost „cel mai bun prefect din România” * Laudele au continuat şi la adresa fostului şef ISU, generalul Viorel Zaharia *

În urma restructurării Ministerului Administraţiei şi Internelor, din cei 6 secretari de stat (la care se adaugă alţi 5 cu rang de secretar de stat) vor rămâne numai 3: Mihai Capră, Gheorghe Emacu şi chestorul-şef  de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, a declarat, ieri, la Galaţi, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

Potrivit acestuia, primii doi secretari de stat se vor ocupa, ca şi până acum, de administraţie publică, în timp ce Fătuloiu va deveni un „fel de şef de stat major al ordinii publice” care să coordoneze celelalte trei arme din subordinea MAI – Poliţia, Jandarmeria şi Poliţia de Frontieră.

Ministrul Vasile Blaga a adăugat că acestea sunt propunerile făcute primului ministru Emil Boc şi speră ca ele să fie acceptate. În acest context, Vasile Blaga l-a lăudat pe actualul secretar de stat Mihai Capră, fost prefect al Galaţiului, în perioada 2005-2008.

De asemenea, ministrul Blaga l-a lăudat şi pe fostul şef al ISU Galaţi, generalul Viorel Zaharia, proaspăt pensionat şi a promis că va reveni la Galaţi, peste două săptămâni, pentru a participa la sărbătorirea zilei de naştere a generalului.

De altfel, şi în conştiinţa locală, fostul prefect Capră şi fostul şef ISU Zaharia au rămas ca oamenii care au ştiut cel mai bine să gestioneze perioadele de criză de la inundaţiile din 2005 şi din 2007.   

„Domnul Capră a fost cel mai bun prefect din România în perioada 2006-2010, vă garantez eu. Aţi avut aici nişte oameni minunaţi... Şi acum abia aştept să mă întâlnesc cu fostul şef ISU. Îmi pare rău că nu am putut să particip când s-a pensionat şi i-am promis că voi veni. Vin în două săptămâni să sărbătoresc ieşirea la pensie a generalului Zaharia”, a spus ministrul Vasile Blaga.

Cât priveşte criteriile de reducere a numărului de subprefecţi din prefecturi, dar şi a angajaţilor, Blaga a spus că va prima criteriul competenţei.

Citit 1270 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.