Transurb, în "pană" de carduri pentru călători?
Foto: Marian Calestru

Transurb, în "pană" de carduri pentru călători?
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

"A rămas Transurb în «pană» de carduri pentru călători?", a fost întrebarea pe care am primit-o recent pe adresa redacției. Și nu a fost singurul mesaj de acest fel, la care am încercat să obținem un răspuns din partea companiei de transport public în comun. Cert este că, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, operatorul tocmai a atribuit un contract în valoare de 415.800 de lei fără TVA pentru "Furnizare carduri tip Mifare Plus S 2K necesare pentru încărcarea titlurilor de călătorie".

"Toate chioșcurile societății de transport public local nu mai au de ceva timp carduri pentru abonamente. Am vrut eu să schimb cardul, pentru că este deteriorat și... surpriză! Mi s-a răspuns că de ceva vreme lipsesc din chioșcuri. Ce pot face pensionarii care vor sa beneficieze de facilități sau care vor să-și procure un nou card de călătorie?", a fost una dintre sesizările primite recent la redacție privind activitatea SC Transurb SA. Eram chiar îndemnați să luăm la rând chioșcurile operatorului de transport întrebând de carduri.

Pentru a ne informa corect, am solicitat informații SC Transurb SA. Mai mult, am întrebat de când există această problemă, dar mai ales când și cum va fi rezolvată.

Ce spune operatorul de transport

Transurb ne-a atras atenția că sesizarea transmisă "nu conține informații suficiente precum: denumirea cabinei de eliberare titluri de călătorie la care s-a prezentat petentul, data, ora cu aproximație (pentru a identifica tura de lucru și implicit angajatul care a comunicat cu petentul), dacă a dorit înlocuirea cardului de transport pe care avea încărcat un abonament cu reduceri și gratuități sau cu tarif standard sau dacă respectivul card este nominal sau nenominal, date necesare în vederea identificării și remedierii situației semnalate". Prin urmare, ne-a oferit un răspuns general.

"Fiecare cabină de eliberare titluri de călătorie deține un stoc de carduri distribuit în funcție de volumul vânzărilor și totodată de fluxul de călători.

Având în vedere că, în general cardurile uzate/ deteriorate (datele de pe card sunt parțial șterse sau sunt mai puțin lizibile) pot fi în continuare utilizate și întrucât urmează să se distribuie noile carduri de transport pe culori (în funcție de categoriile de persoane care achiziționează un titlu de călătorie, fie cu tarif standard sau cu reduceri și gratuități) conform anexei 1 la Hotărârea Consiliului Local nr. 309/12.04.202, s-au păstrat stocuri minime la cabinele aparținând societății Transurb, destinate preponderent achiziției de noi titluri de călătorie.

S-a recomandat folosirea cardurilor actuale uzate, dar utilizabile pentru o perioadă scurtă de timp, până la repartizarea noilor carduri la punctele de distribuție a titlurilor de călătorie", ne-au transmis reprezentanții companiei publice de transport.

Contract abia atribuit

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pe 30 mai 2022, SC Transurb SA a atribuit un contract pentru "Furnizare carduri PVC tip Mifare Plus S 2K". "Prezenta procedură stabilește condițiile tehnice și de calitate pentru achiziția a 110.000 de carduri pentru încărcarea titlurilor de călătorie (abonamente și portofele electronice) necesare sistemului de e-ticketing (AFC) în municipiul Galați. Furnizarea este imperios necesară desfășurării în condiții optime a activităților desfășurate la obiectivele Transurb SA Galați, în conformitate cu prevederile Legii nr. 99/2016", se arată în documentația licitației. Valoarea totală estimată a contractului a fost de 600.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire - "prețul cel mai scăzut". Câștigător a fost desemnat Quantum Protect, cu o ofertă totală de 415.800 de lei fără TVA.

Suntem curioși să aflăm cum vor arăta noile carduri de călătorie cu Transurb și cât de repede vor fi puse în circulație.

Foto: Marian Calestru

Citit 4489 ori Ultima modificare Marți, 07 Iunie 2022 22:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.