În ce stadii se află proiectele de anvergură ale Galațiului. Proceduri, licitații, lucrări și termene

În ce stadii se află proiectele de anvergură ale Galațiului. Proceduri, licitații, lucrări și termene
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Președintele executiv al PSD Galați și al Consiliului Județean (CJ), Costel Fotea, a prezentat succint, luni, 11 iulie, stadiul diverselor proiecte de dezvoltare ale județului, într-o conferință de presă organizată la sediul partidului.

Cu caracter de noutate, acesta a menționat faptul că Drumul TransRegio Galați - Brăila - A2 și mai departe către Călăraşi - Chiciu se află în faza de lansare a procedurilor în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP) pentru proiectare și studii de fezabilitate. "Colegii fac în această perioadă clarificări cu ANAP", a menționat Costel Fotea, arătând că acolo unde este posibil se intenționează ca această cale de acces să fie scoasă în afara localităților, mai puțin la Slobozia, unde, cel mai probabil, din cauza condițiilor din teren, vor fi necesare poduri suspendate.

Totodată, președintele CJ a menționat că există deja un interes masiv pentru extinderea Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Ap. Andrei", practic fiind vorba despre construirea unui nou corp al unității sanitare. "Aproape 30 de asocieri de firme, nu doar din România, și-au manifestat intenția de a participa la licitație, data-limită de depunere a ofertelor fiind 22 august. Această construcție se va întinde pe nouă hectare, suprafață desfășurată", a adăugat Costel Fotea.

Președintele executiv al PSD Galați a trecut în revistă și stadiul lucrărilor de pe "centura mică", acolo unde, pe lângă unele discuții "contondente" cu constructorii, au loc în prezent aducerea și montarea componentelor de confecții metalice pentru podul hobanat, ce vor totaliza peste 1.800 de tone, dar și deblocarea banilor ce vor ajunge în conturile proprietarilor ce urmează a fi expropriați.

În plus, conform sursei citate, au fost depuse oferte pentru proiectarea extinderii drumului de legătură dintre DX Galați - Brăila și Varianta de Ocolire (VO) a municipiului Galați, iar, în ceea ce privește modernizarea DN 25, pe ruta Galați - Tudor Vladimirescu, se dorește extinderea căii de rulare la 3-4 benzi, acolo unde se va putea din punct de vedere fizic.

Costel Fotea a amintit și depunerea ofertelor pentru SF-ul Aeroportului Regional Galați - Brăila, cu termen data de 16 august, dar și lucrările în diferite stadii de la Platforma Multimodală sau refacerea căii ferate cu ecartament larg. "În prezent, capacitatea de preluare a cerealelor ce vin din Ucraina este de 3.000 de tone în 24 de ore", a mai spus președintele CJ Galați.

Citit 7590 ori Ultima modificare Luni, 18 Iulie 2022 00:41

9 comentarii

 • postat de daz
  Sâmbătă, 16 Iulie 2022 10:50
  188.27.146.***
  @das : toti pleaca din acest oras ...
  Tu cand ne lasi ?
  @Un carcotas : primul lucru pentru care trebuie sa va zbateti... ATRAGREA INVESTITORILOR ...
  Pai fara infrastructura nici nu vin. Asta se intampla oriunde. Mai intai s-a facut o autostrada sau macar un DE, un aeroport, apoi au aparut si investitorii.
  1
  4
  Raportează
 • postat de Vasea
  Marți, 12 Iulie 2022 17:24
  5.13.155.***
  Ce interese ascunse aveți de nu terminați porțiunea de drum de la turnulTV,prin curtea poliței de frontiera.Scurtatura este foarte importantă,dar pe voi vă inversează doar manevre,speculații,bani dar nu vă pasă,știți că fraierii votează doar PSD-ul,rușine ultimul oraș!
  4
  2
  Raportează
 • postat de Levis Tolstoi
  Marți, 12 Iulie 2022 10:37
  178.138.99.***
  Planeta arde de foamete și război și babele vor muzeu de artă vizuală. Du-te la oftalmolog, tot aia e.
  4
  1
  Raportează
 • postat de Tudose
  Marți, 12 Iulie 2022 10:26
  95.77.107.***
  Cum spunea cineva de muzeul de arta. Despre care fara onor fotea afirma ca este primul obiectiv de acest gen din tara construit dupa 1989 (sau cam asa ceva)!
  Acum nu mai zice. De parca nu el si acolitii lui aduc panarame si escroci.
  Asa va ramane si hobanatul din M13.
  Cat despre aeroport si centuri, drumuri expres, vise gen tunel sau pod la Galati.
  Speram ca podul de la Braila sa nu aiba acelasi final specific proiectelor rosii.
  7
  1
  Raportează
 • postat de Daria
  Marți, 12 Iulie 2022 09:38
  5.13.238.***
  Citeste domnule Fotea, Pucheanu, si care mai sunteti, articolul, ,,de ce vor tinerii sa plece,, si cand un copil i ti spune: ,,plec ca acest oras nu ma reprezinta, plec ca acest oras e fara perspective, sau plec fiindca invatamantul de aici este cum este,,,
  Asta trebue sa va preocupe in primul rand nu muzeu lu bacalbasa , ce va avea soarta parcului lui, sigur ca e nevoe de centura, de drumuri, dar prioritate e prabusirea orasului.
  3
  1
  Raportează
 • postat de Un carcotas
  Marți, 12 Iulie 2022 09:27
  5.13.238.***
  Balliverne de prostit alegatorii…primul lucru pentru care sa va zbateti, este, ATRAGEREA DE INVESTITORI, CARE SA DEA UN SUFLU ECONOMIC ORASULUI CE MOARE, doar asa putem tine tinerii sa nu mai plece care incotro, pentru ca ei sun FORTA MOTRICA A ECONOMIEI, EI SUNT VIITORU, in rest , ,,va mai dam, una suta lei,, , povesti de imbrobodit fraerii.
  4
  6
  Raportează
 • postat de das
  Luni, 11 Iulie 2022 23:40
  89.137.231.***
  Populatia a imbatranit , copii nu se mai nasc, e saracie mare si nu vad cine ar mai lucra la aceste proiecte . Nu mai sunt oameni care sa munceasca. Toti pleaca din acest oras fara viitor unde salariile sunt ca in Burkina Faso.
  11
  48
  Raportează
 • postat de Dax
  Luni, 11 Iulie 2022 23:38
  89.39.81.***
  Presimt niste carcoteli la articolul asta, asa ca o sa postez mesajul asta, iar in functie de voturi, vom vedea cati sunt aia care se simt carcotasi. >
  14
  15
  Raportează
 • postat de pro
  Luni, 11 Iulie 2022 23:16
  5.13.154.***
  Muzeul de Arta Vizuala cand este gata? Poduri si drumuri se tot fac de 1920 ani incoace dar Muzeul e ceva nou aici, la marginea lumii civilizate...
  12
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.