În ce stadii se află proiectele de anvergură ale Galațiului. Proceduri, licitații, lucrări și termene

În ce stadii se află proiectele de anvergură ale Galațiului. Proceduri, licitații, lucrări și termene
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Președintele executiv al PSD Galați și al Consiliului Județean (CJ), Costel Fotea, a prezentat succint, luni, 11 iulie, stadiul diverselor proiecte de dezvoltare ale județului, într-o conferință de presă organizată la sediul partidului.

Cu caracter de noutate, acesta a menționat faptul că Drumul TransRegio Galați - Brăila - A2 și mai departe către Călăraşi - Chiciu se află în faza de lansare a procedurilor în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP) pentru proiectare și studii de fezabilitate. "Colegii fac în această perioadă clarificări cu ANAP", a menționat Costel Fotea, arătând că acolo unde este posibil se intenționează ca această cale de acces să fie scoasă în afara localităților, mai puțin la Slobozia, unde, cel mai probabil, din cauza condițiilor din teren, vor fi necesare poduri suspendate.

Totodată, președintele CJ a menționat că există deja un interes masiv pentru extinderea Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Ap. Andrei", practic fiind vorba despre construirea unui nou corp al unității sanitare. "Aproape 30 de asocieri de firme, nu doar din România, și-au manifestat intenția de a participa la licitație, data-limită de depunere a ofertelor fiind 22 august. Această construcție se va întinde pe nouă hectare, suprafață desfășurată", a adăugat Costel Fotea.

Președintele executiv al PSD Galați a trecut în revistă și stadiul lucrărilor de pe "centura mică", acolo unde, pe lângă unele discuții "contondente" cu constructorii, au loc în prezent aducerea și montarea componentelor de confecții metalice pentru podul hobanat, ce vor totaliza peste 1.800 de tone, dar și deblocarea banilor ce vor ajunge în conturile proprietarilor ce urmează a fi expropriați.

În plus, conform sursei citate, au fost depuse oferte pentru proiectarea extinderii drumului de legătură dintre DX Galați - Brăila și Varianta de Ocolire (VO) a municipiului Galați, iar, în ceea ce privește modernizarea DN 25, pe ruta Galați - Tudor Vladimirescu, se dorește extinderea căii de rulare la 3-4 benzi, acolo unde se va putea din punct de vedere fizic.

Costel Fotea a amintit și depunerea ofertelor pentru SF-ul Aeroportului Regional Galați - Brăila, cu termen data de 16 august, dar și lucrările în diferite stadii de la Platforma Multimodală sau refacerea căii ferate cu ecartament larg. "În prezent, capacitatea de preluare a cerealelor ce vin din Ucraina este de 3.000 de tone în 24 de ore", a mai spus președintele CJ Galați.

Citit 7904 ori Ultima modificare Luni, 18 Iulie 2022 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.