Opoziţie de faţadă?

Opoziţie de faţadă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aleşii PDL au refuzat să voteze la ultima şedinţă a Consiliului Local bugetul rectificat al SC Zona Liberă * Nu i-a deranjat însă faptul că au fost de acord cu rectificarea în comisii şi au semnat raportul de specialitate *

La recenta şedinţă a Consiliului Local, toate societăţile municipalităţii au strâns cureaua cheltuielilor materiale, reducându-le cu 20 la sută, aşa cum le-a impus OUG 55.

Zona Liberă a profitat de ocazia rectificării bugetului pentru a a-şi reduce, odată cu cheltuielile, şi veniturile. Zona Liberă a tăiat 142,8 mii de lei cu serviciile, 10 mii de lei cu materialele şi 7,8 mii de lei de la protocol.

A anunţat, în acelaşi timp, că deoarece se reduc şi veniturile de la 4.399.000 lei la 4.171.400 lei, profitul brut al regiei scade de la 990,7 mii lei la 821,4 mii lei. A precizat însă că vărsămintele din dividende propuse respectă procentul de 90 la sută pentru bugetul local adică 620,9 mii lei.

În documentaţia bugetului, Zona Liberă a explicat că la fundamentarea veniturilor s-au avut în vedere realizările anului 2010 semestrul I, la care s-au adăugat beneficiile economice care urmează a fi obţinute din contractele comerciale în vigoare, din contractele de concesiune ce urmează a fi încheiate în semestrul al II-lea precum şi renunţarea la un contract de concesiune după adjudecarea licitaţiei. Zona Liberă subliniază că diminuarea veniturilor a fost influenţată şi de creşterea TVA cu 5 la sută, regia nerecurgând la creşterea tarifelor purtătoare de TVA.

Un „nu” decisiv!

Grupul aleşilor PDL a anunţat că nu e de acord cu această rectificare, şi ca atare votează împotrivă. Degeaba a încercat liberalul Maricel Oancea să le explice faptul că regia nu mai are cum să strângă fondurile din cauza crizei, că unii patroni s-au retras şi e logic ca bugetul Zonei Libere să arate altfel.

„Reducerea veniturilor se datorează unei neexecuţii bugetare! La finele anului vor avea indicatori de performanţă de sută la sută când ei şi-au redus veniturile”, s-a opus ferm democrat-liberalul Mihai Alin.

Grupul PDL a votat împotrivă, dar graţie votului masiv favorabil din CL, hotărârea a trecut. Ciudat este că în şedinţa pe comisie, Alin nu a mai manifestat aceeaşi opoziţie. Aşa se face că avizul de specialitate al bugetului rectificat al Zonei Libere este semnat cu „Da”…

„PDL îşi încordează muşchii”

Directorul adjunct al Zonei Libere, social-democratul Claudiu Brînzan (FOTO), ne-a confirmat că situaţia societăţii a fost discutată în CL şi că aleşii democrat-liberali au înţeles şi chiar au fost de acord cu reducerea veniturilor, impusă de criză:

„Aleşii PDL profită de aceste şedinţe ale CL pentru a-şi face imagine politică, pentru a-şi încorda muşchii ştiind că sunt filmaţi. În discuţiile la rece, fiecare în parte a judecat şi ne-a dat dreptate. Declaraţiile lor politice nu ţin cont de situaţia reală”.

„Zona Liberă alături de Administraţia Pieţelor, este o societate profitabilă, care nu este subvenţionată de la buget şi se descurcă singură”.

„Dacă tot vor să iasă în faţă, îi invit pe consilierii PDL să vină şi să explice de ce s-au redus salariile, de ce s-a mărit cota de TVA, de ce se vrea impozitarea pensiilor şi toate celelalte măsuri antisociale pe care le-au luat sau plănuiesc să le ia”, ne-a declarat Claudiu Brînzan, directorul adjunct al Zonei Libere.

Citit 669 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.