Un nou termen de finalizare - 30 noiembrie 2022, pentru modernizarea axei Vuia - Coandă - Coșbuc
Foto: Primăria Galați

Un nou termen de finalizare - 30 noiembrie 2022, pentru modernizarea axei Vuia - Coandă - Coșbuc
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

"Act adițional de prelungire a contractului de lucrări până la data de 30.11.2022", scrie clar în anunțul de modificare publicat în portalul achizițiilor publice la procedura care are ca obiectiv modernizarea axei Traian Vuia, Henri Coandă, George Coșbuc (tronson Henri Coandă - Alexandru Măcelaru). Este cel de-al cincilea anunț de modificare a acestui contract! Prelungirea n-ar trebui să fie o surpriză, dacă luăm în calcul faptul că, după cum scriam la începutul lunii august 2022, "la finalul lunii septembrie 2022", investiţia, care beneficiază de finanţare europeană, ar fi trebuit să se încheie.

"Că n-o fi 30 septembrie, ci începutul lui octombrie, în jurul acestei date se va redeschide complet", declara, în iulie 2022, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, într-o emisiune la postul de radio Pro Lider FM. Și dădea asigurări că lucrările cele mai grele s-au realizat şi că termenul avansat de constructori pentru finalizarea lucrării, sfârşitul lunii septembrie, este fezabil.

Pe 4 octombrie 2022, primarul anunța, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că pe bulevardul Coșbuc schimbările sunt deja vizibile, lucrările fiind în plină desfășurare: "Pentru modernizarea străzilor George Coșbuc (tronsonul cuprins între strada Henri Coandă și strada Alexandru Măcelaru), Traian Vuia și Henri Coandă am atras fonduri europene, iar valoarea investiției este de peste 100 de milioane de lei. Continuăm pentru un oraș modern!".

Reamintim, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de "Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, George Coşbuc (tronson Henri Coandă - Alexandru Măcelaru) a fost încheiat în februarie 2020 de Primăria Galaţi cu asocierea Lemacons SRL - Tancrad SRL - Mari-Vila Com SRL - Add Global Design SRL. Nu mai puţin de cinci acte adiţionale au majorat valoarea şi au prelungit durata contractului. Astfel, în octombrie 2021, aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", contractul a fost suplimentat cu suma de 1,68 milioane de lei fără TVA, apoi cu încă 4,5 milioane de lei, ajungând la o valoare totală actualizată de peste 88,29 milioane de lei fără TVA. În noiembrie anul trecut, durata contractului a fost prelungită cu încă opt luni. În august, același contract a fost majorat cu peste 1,99 milioane de lei fără TVA, ajungând să depășească suma totală de 90,28 milioane de lei fără TVA. Iar pe 6 octombrie 2022, durata a fost prelungită până la 30 noiembrie 2022.

Rămâne de văzut ce alte surprize ar putea oferi investiția și când se va încheia.

Citit 7087 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 12:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.