Plaja „Dunărea” a diminuat veniturile la care visa Gospodărire Urbană
Foto: Anca Melinte

Plaja „Dunărea” a diminuat veniturile la care visa Gospodărire Urbană
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Venituri și cheltuieli totale mai mici, dar un profit mai mare pentru Gospodărire Urbană SRL, asta prevede proiectul de rectificare bugetară care a ajuns pe masa aleșilor locali. În nota de fundamentare, conducerea societății afirmă că nu a putut realiza veniturile prognozate la Plaja ”Dunărea” din cauza vremii nefavorabile în lunile august și septembrie și că, din cauza fluctuației de personal, nu și-a putut îndeplini programul pentru zone verzi.

În vreme ce bugetul Transurb va fi majorat, bugetul Gospodărire Urbană va suferi o rectificare negativă. Conform documentelor, veniturile totale ar urma să scadă de la 30,85 la 29,18 milioane de lei, iar cheltuielile totale să fie diminuate de la 29,98 la 28,18 milioane de lei. „Propunerea de diminuare a veniturilor intervine la activitățile desfășurare la Plaja «Dunărea» și Zone Verzi”, se precizează în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, SC Gospodărire Urbană îşi propusese ca anul acesta să obţină venituri de 3.000.000 de lei de la Plaja "Dunărea", în condițiile în care, în 2021, după doar 40 de zile de funcționare, încasase 1.207.000 de lei, și asta fără ca zona de agrement să fie folosită la capacitate maximă. Conducerea nu spune cât anume a încasat de la Plaja ”Dunărea”, dar recunoaște că nu a atins suma dorită: „Activitatea la Plaja «Dunărea» a început la data de 15 iunie 2022, dar în luna august și septembrie, din cauza vremii nefavorabile, nu s-au putut realiza veniturile prognozate”.

De asemenea, societatea arată că a preconizat venituri mai mari și pentru activitatea aferentă zonelor verzi - 11.785.000 de lei - însă acum susține că nu a reușit să-și îndeplinească programul din cauza fluctuației de personal. Motiv pentru care propune diminuarea veniturilor prognozate cu 1.148.000 de lei.

„Capitolul «Cheltuieli cu personalul» se diminuează cu 571.000 de lei din cauza încetării raporturilor de muncă a unei părți semnificative din personalul extracomunitar. Societatea a întreprins toate demersurile în vederea angajării de personal pentru îndeplinirea programului anual de lucrări, dar, din cauza lipsei forței de muncă, nu s-a putut asigura personalul necesar”, explică Gospodărire Urbană.

„Prin diminuarea veniturilor și a cheltuielilor, activitatea societății noastre nu este influențată negativ”, precizează conducerea societății în documente, arătând că rezultatul brut, adică profitul propus, ar urma să crească de la 866.000 de lei la un milion de lei.

Rămâne de văzut ce vor spune aleșii.

Citit 3994 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2022 13:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.