Şase concediaţi la AJPS

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cei 33 de angajaţi ai Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Galaţi, „urmează să plece 6 persoane, conform ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale”, ne-a declarat directoarea AJPS Galaţi, Olimpia Ralea.

2 din cei 6 funcţionari deja ceruseră să plece din agenţie, orientându-se către mediul privat. Al treilea angajat ce urmează să fie disponibilizat a lucrat, până acum, la serviciul de înregistrare a contractelor colective de muncă şi a conflictelor de muncă, serviciu ce a fost restructurat, trecând în subordinea Inspectoratului Teritorial de Muncă. „Fără serviciu, a trebuit să renunţăm la acel angajat”, spune Olimpia Ralea.

Alţi doi angajaţi au primit preaviz, fiind vorba despre „persoane care nu lucrau de mai mult de doi ani în instituţie”. O situaţia aparte: ultimul angajat care va pleca din AJPS va afla acest lucru în urma unui examen.

„Vorbim de cei 4 angajaţi ai compartimentului de asistenţă socială, unde trebuie să rămână doar trei. Pentru acest lucru, cei 4 vor susţine, săptămâna viitoare, un examen, în prezenţa unui reprezentant al Prefecturii Galaţi”, a declarat directoarea Olimpia Ralea.

Dacă vestea proastă este că pleacă 6 angajaţi din agenţie, vestea bună este că se menţine punctul de lucru de la Tecuci¸ unde lucrează doi oameni şi pentru care Olimpia Ralea a făcut o solicitare de derogare către Ministerul Muncii:

„Cu sprijinul preşedintelui Agenţiei Naţionale am primit permisiunea de a menţine punctul de lucru de la Tecuci, ceea ce este foarte bine, având în vedere numărul mare de beneficiari care se adresează acelui punct şi care, dacă s-ar fi desfiinţat, ar fi fost nevoiţi să vină până la Galaţi”.

Citit 684 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.