Instituţiile publice şi concedierile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu la toate instituţiile publice descentralizate din cadrul judeţului Galaţi s-au operat reduceri de personal, însă sunt cazuri în care funcţionarii au primit deja înştiinţarea să îşi împacheteze lucrurile personale şi să elibereze birourile.

Până acum, la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală lucrurile stau cel mai rău: din 72 de angajaţi trebuie să mai rămână 30. Pentru acest lucru, până la finele lunii, toţi angajaţii vor da examen, iar cei care vor pica vor fi concediaţi.

Rămâne de văzut ce se întâmplă în cazul în care, să spunem, promovează toţi examenul, dar totuşi trebuie să plece din instituţie 42 de oameni! Sau dacă… pică testarea mai mulţi de 42?!  

14 din Sănătate, 11 de la Pensii şi 4 de la Muncă

De la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Galaţi urmează să plece 14 oameni, urmând ca din 128 de angajaţi să rămână 114. „Din cei 14, cinci au depus actele pentru pensionare, doi, cei de la Tecuci, vor fi transferaţi la Spitalul din Tecuci, alte două persoane vor intra în şomaj doar două luni, după care împlinesc vârsta de pensionare şi, în fapt numai cinci persoane vor intra cu adevărat în şomaj”, ne-a declarat dr. Valentin Boldea. 

Şi de la Casa Judeţeană de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) Galaţi vor fi concediaţi 11 oameni, care deja au primit preavizele. Potrivit purtătorului de cuvânt al CJPAS, Greta Ioniţă, „se restructurează 17 posturi, astfel că din 102 posturi vor rămâne 85. Din cele 17 posturi, 11 sunt ocupate, deci 11 persoane vor fi concediate”.

Mult mai puţini vor fi concediaţi de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Galaţi – numai 4. Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt Nicoleta Harţegan, din totalul 51 de posturi, conform ordinului ANOFM, vor rămâne numai 42 de posturi, însă din cele nouă ce trebuie restructurate, cinci sunt vacante. Vestea bună: cele două puncte de lucru de la Tecuci şi Tg. Bujor au scăpat de restructurare.

Şi 2 angajaţi de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi au primit preavizele, din totalul de 87 de posturi urmând să se ajungă la 85.  

Nu pleacă nimeni de la Mediu sau  Finanţe

La Garda de Mediu nu se pune problema concedierilor. „Şi aşa avem puţini oameni, suntem 14, iar împreună cu cei de la Regionala de Mediu, suntem în jur de 20. Nu este cazul de concedieri”, ne-a declarat şeful Gărzii judeţene de Mediu, Mihai Turcu.

Nici la Agenţia de Protecţia Mediului nu s-a primit un ordin clar privind numărul de posturi restructurate, a declarat şefa APM Geanina Hanţă.

Nici la Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice Galaţi nu s-a primit, deocamdată, nici un ordin de restructurare. „În total, la nivelul direcţiei, sunt 641 de posturi, din care ocupate avem 571. Organigrama nu a mai fost modificată din 2004, adică nu s-au făcut angajări decât pe posturi unice vacante. Deocamdată nu am primit nicio înştiinţare privind restructurarea”, ne-a declarat directorul DJFP Galaţi, Costică Onica. 

Citit 768 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.