„Nu am procedat greșit”, spune șoferița Transurb acuzată de gălățenii loviți în autobuz

„Nu am procedat greșit”, spune șoferița Transurb acuzată de gălățenii loviți în autobuz
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

„Eu atât vreau să se știe, că mi-am îndeplinit întocmai îndatoririle pe care le aveam: am oprit autobuzul fix în locul în care s-a întâmplat și am sunat la 112, urmând indicațiile transmise de Ambulanță și Poliție. Nu am fost deloc nepăsătoare față de nevoile călătorilor, iar acest fapt se poate vedea pe înregistrările video și audio din autobuz, filmări care au ajuns la Poliție”, ne-a declarat Cristina Mămăligă, șoferița Transurb care a fost implicată în incidentul relatat de ziarul "Viața liberă" în articolul "Gălățenii loviți în urma unor frâne bruște reclamă nepăsarea șoferilor Transurb".

În vreme ce conducerea SC Transurb SA încă tace cu privire la articolul "Gălățenii loviți în urma unor frâne bruște reclamă nepăsarea șoferilor Transurb", cetățenii și angajații companiei sunt foarte vocali. Dovadă sunt cele peste 170 de comentarii postate numai pe pagina de Facebook a ziarului "Viața liberă". Printre acestea se află și un mesaj din partea șoferiței care a fost implicată în incidentul petrecut pe 1 decembrie 2022.

Doamna Cristina Mămăligă a fost de acord să ne povestească ce s-a petrecut și să-și spună public punctul de vedere cu privire la acuzațiile care i s-au adus de către călători. "Nu cred că am procedat greșit nicio secundă. De viteză nici nu poate fi vorba, din moment ce mă aflam la semafor. Nu vorbeam la telefon, nu aveam telefonul în mână, nu eram în conversație cu altcineva, nici măcar casca la ureche nu o aveam. După ce un șofer mi-a tăiat fața din banda doi, de lângă mine, făcând dreapta pe strada Vrancei, am frânat brusc, pentru că ăsta este primul instinct. Oare era mai bine să fi intrat în el?! Cât despre atitudinea mea după cele întâmplate, totul este filmat și înregistrat. Pe acel autobuz există camere video și audio, deci nu e vorba nicidecum de nepăsarea mea", ne-a declarat conducătoarea auto.

Angajata Transurb ne-a explicat că a oprit autobuzul fix în locul în care a evitat accidentul, a tras frâna de mână, și-a luat telefonul și a sunat la 112: "Doamna de la Ambulanță mi-a spus că, fiind în fața spitalului, nu-mi poate trimite ambulanță. Pe filmare se poate vedea că am mers până la mijlocul autobuzului și am întrebat-o pe doamna dacă are nevoie de îngrijiri medicale. Am vorbit față în față cu ea, în timp ce eram în apel la 112 cu Ambulanța. Eu am văzut-o în ce fel era. Mi-a zis: «Nu, trebuie să ajung la muncă!». Am întrebat-o unde coboară și mi-a spus că la Service. Doamna, refuzând îngrijirile medicale, m-a preluat un domn de la Poliție, care ascultase toată discuția. Până când Poliția mi-a dat acordul să merg să duc autobuzul la capăt și să fiu schimbată de un alt șofer, nu am plecat de pe loc. Reprezentantul Poliției mi-a spus că nu se deplasează dacă doamna nu vrea salvare și că trebuie să merg eu la Poliție. Am înștiințat șeful de coloană, am mers până la capăt, adică unde întoarce troleul, în Micro 19, am fost schimbată, iar cu o mașină de serviciu am ajuns la Poliție și am depus declarație. Nu cred că a durat totul mai mult de o jumătate de oră", ne-a explicat șoferița.

Pasagera cu care a vorbit avea să ajungă la spital după-amiază: "La ora 17,00, am fost contactată din nou de Poliție și am aflat că doamna are mâna în ghips. Probele sunt la Poliție, care a cerut înregistrările audio și video de pe autobuz. Numărul de înmatriculare al mașinii eu l-am dat Poliției și mai departe Poliția trebuie să-și facă treaba. Eu în acest dosar, pentru că este deschis un dosar penal, sunt martor. Dacă eram vinovată în vreun fel, cred că Poliția lua măsuri, în momentul de față nu aș mai fi avut permis de conducere.

Nu am tratat călătorii cu indiferență sau aroganță, ba din contră. M-am speriat și eu, că nu e foarte comod să eviți la milimetru un accident. Dacă nu călcam frâna, acel șofer care mi-a tăiat fața ar fi dat cu subsemnatul de la început până la sfârșit. Eu am fost chemată la Poliție de două ori, eu sunt judecată de oameni care nu au fost acolo și nu știu ce s-a întâmplat. Inclusiv din autobuz mi s-a strigat «Ești nebună, vrei să ne omori!». Eu atât vreau să se știe, că mi-am îndeplinit întocmai îndatoririle pe care le aveam", ne-a mai spus Cristina Mămăligă.

Citiți și: 

Gălățenii loviți în urma unor frâne bruște reclamă nepăsarea șoferilor Transurb

Sindicatul Șoferilor Transurb, despre incidentul relatat de „Viața liberă” 

Citit 9999 ori Ultima modificare Duminică, 11 Decembrie 2022 12:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.