„Nu am procedat greșit”, spune șoferița Transurb acuzată de gălățenii loviți în autobuz

„Nu am procedat greșit”, spune șoferița Transurb acuzată de gălățenii loviți în autobuz
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

„Eu atât vreau să se știe, că mi-am îndeplinit întocmai îndatoririle pe care le aveam: am oprit autobuzul fix în locul în care s-a întâmplat și am sunat la 112, urmând indicațiile transmise de Ambulanță și Poliție. Nu am fost deloc nepăsătoare față de nevoile călătorilor, iar acest fapt se poate vedea pe înregistrările video și audio din autobuz, filmări care au ajuns la Poliție”, ne-a declarat Cristina Mămăligă, șoferița Transurb care a fost implicată în incidentul relatat de ziarul "Viața liberă" în articolul "Gălățenii loviți în urma unor frâne bruște reclamă nepăsarea șoferilor Transurb".

În vreme ce conducerea SC Transurb SA încă tace cu privire la articolul "Gălățenii loviți în urma unor frâne bruște reclamă nepăsarea șoferilor Transurb", cetățenii și angajații companiei sunt foarte vocali. Dovadă sunt cele peste 170 de comentarii postate numai pe pagina de Facebook a ziarului "Viața liberă". Printre acestea se află și un mesaj din partea șoferiței care a fost implicată în incidentul petrecut pe 1 decembrie 2022.

Doamna Cristina Mămăligă a fost de acord să ne povestească ce s-a petrecut și să-și spună public punctul de vedere cu privire la acuzațiile care i s-au adus de către călători. "Nu cred că am procedat greșit nicio secundă. De viteză nici nu poate fi vorba, din moment ce mă aflam la semafor. Nu vorbeam la telefon, nu aveam telefonul în mână, nu eram în conversație cu altcineva, nici măcar casca la ureche nu o aveam. După ce un șofer mi-a tăiat fața din banda doi, de lângă mine, făcând dreapta pe strada Vrancei, am frânat brusc, pentru că ăsta este primul instinct. Oare era mai bine să fi intrat în el?! Cât despre atitudinea mea după cele întâmplate, totul este filmat și înregistrat. Pe acel autobuz există camere video și audio, deci nu e vorba nicidecum de nepăsarea mea", ne-a declarat conducătoarea auto.

Angajata Transurb ne-a explicat că a oprit autobuzul fix în locul în care a evitat accidentul, a tras frâna de mână, și-a luat telefonul și a sunat la 112: "Doamna de la Ambulanță mi-a spus că, fiind în fața spitalului, nu-mi poate trimite ambulanță. Pe filmare se poate vedea că am mers până la mijlocul autobuzului și am întrebat-o pe doamna dacă are nevoie de îngrijiri medicale. Am vorbit față în față cu ea, în timp ce eram în apel la 112 cu Ambulanța. Eu am văzut-o în ce fel era. Mi-a zis: «Nu, trebuie să ajung la muncă!». Am întrebat-o unde coboară și mi-a spus că la Service. Doamna, refuzând îngrijirile medicale, m-a preluat un domn de la Poliție, care ascultase toată discuția. Până când Poliția mi-a dat acordul să merg să duc autobuzul la capăt și să fiu schimbată de un alt șofer, nu am plecat de pe loc. Reprezentantul Poliției mi-a spus că nu se deplasează dacă doamna nu vrea salvare și că trebuie să merg eu la Poliție. Am înștiințat șeful de coloană, am mers până la capăt, adică unde întoarce troleul, în Micro 19, am fost schimbată, iar cu o mașină de serviciu am ajuns la Poliție și am depus declarație. Nu cred că a durat totul mai mult de o jumătate de oră", ne-a explicat șoferița.

Pasagera cu care a vorbit avea să ajungă la spital după-amiază: "La ora 17,00, am fost contactată din nou de Poliție și am aflat că doamna are mâna în ghips. Probele sunt la Poliție, care a cerut înregistrările audio și video de pe autobuz. Numărul de înmatriculare al mașinii eu l-am dat Poliției și mai departe Poliția trebuie să-și facă treaba. Eu în acest dosar, pentru că este deschis un dosar penal, sunt martor. Dacă eram vinovată în vreun fel, cred că Poliția lua măsuri, în momentul de față nu aș mai fi avut permis de conducere.

Nu am tratat călătorii cu indiferență sau aroganță, ba din contră. M-am speriat și eu, că nu e foarte comod să eviți la milimetru un accident. Dacă nu călcam frâna, acel șofer care mi-a tăiat fața ar fi dat cu subsemnatul de la început până la sfârșit. Eu am fost chemată la Poliție de două ori, eu sunt judecată de oameni care nu au fost acolo și nu știu ce s-a întâmplat. Inclusiv din autobuz mi s-a strigat «Ești nebună, vrei să ne omori!». Eu atât vreau să se știe, că mi-am îndeplinit întocmai îndatoririle pe care le aveam", ne-a mai spus Cristina Mămăligă.

Citiți și: 

Gălățenii loviți în urma unor frâne bruște reclamă nepăsarea șoferilor Transurb

Sindicatul Șoferilor Transurb, despre incidentul relatat de „Viața liberă” 

Citit 9736 ori Ultima modificare Duminică, 11 Decembrie 2022 12:27

13 comentarii

 • postat de Andreea
  Luni, 12 Decembrie 2022 08:53
  83.103.189.***
  Nu vi s-a intamplat niciodata sa fiti in masina si un destept sa va taie calea si sa puneti o frana brusc? Si noroc cu centurile de siguranta...asa ca mai incet cu injuriile la adresa soferitei. Este groaznic cu mana in ghips dar si daca intra in masina aia, nu se stie ce urmari erau...
  1
  5
  Raportează
 • postat de Geos
  Duminică, 11 Decembrie 2022 20:02
  5.13.172.***
  Poate ca accidentarile ar fi mai rare dacă pasagerii în etate ar fi lăsați sa stea pe locurile ce de multe ori sunt ocupate de junimea preocupata doar de telefoane și propria persoana.
  6
  7
  Raportează
 • postat de Amarastean di Fartanesti
  Vineri, 09 Decembrie 2022 14:41
  84.117.46.***
  Nu stiu exact cum s-a intamplat, dar obligatia calatorilor in mijloacele de transport in comun este sa se asigure tinandu-se de bare si alte dispozitive care asigura securitatea in timpul calatoriei!

  O franare brusca sau la curbe, sigur se pot intampla dezechilibre, iar daca pasagerul sta cu degetul in gura si nu se asigura, atunci soferul la o bruschete aparuta in trafic, nu are nicio vina.

  Aceasta indicatie de asigurare a securitatii este afisata in toate mijloacele transport, asa ca stimati concetateni, va rog sa reflectati.

  Se poate merge si pe jos, doar nu ati fost facuti in masina!
  6
  20
  Raportează
 • postat de Doamna șoferiță se disculpă
  Vineri, 09 Decembrie 2022 13:47
  109.166.133.***
  ,,Nu am procedat greșit'', spune doamna șoferiță.......dar, ai procedat corect ? Doamna șofer a reținut numărul de înmatriculare, culoarea, model, a mașini, care i-a tăiat calea ? Și apoi, ce era mai bine, o tablă îndoită, ori pasageri rupți, tăvăliți, mâini rupte, capete sparte, a pasagerilor ? Odată ce ai pasageri în picioare, de diverse vârste, conducerea preventivă trebuie să acționeze pe traseu, punând în balanță, integritatea fizică a persoanelor transportate, fără viraje accentuate și mai ales fără frânări bruște, că doar nu suntem toți trecuți pe la sala de forță, la fitness antrenament.
  30
  9
  Raportează
 • postat de Zz
  Vineri, 09 Decembrie 2022 13:20
  46.97.177.***
  Transurb, firma cea mai idioada din oraș. Siferii violenți fără pregătire, nu au nimic comun cu siguranță călătorilor, feriți de cușcă special amenajata pentru ei aceștia asculta muzica și vorbesc la telefon. Dacă ii întrebi ceva sunt f deranjați. Cum poate aceasta societate sa fie performanta dacă posturile de conducere sunt p rampa politica la îndemână primarului care VREA SA DEA BINE DOAR PE STICLA SE TINE CU TV UL SI REPORTAJELE ARANJATE. SA SE ORGANIZEZE LA CEREREA CETATENILOR TRANSPORTUL CU MAXI TAXI SA NU DEPINDEM DOAR DE TRANSURB SA FIM DOAR LA INDEMANA UNOR IPOCRITI SI NERUSINATI.
  18
  12
  Raportează
 • postat de ss
  Vineri, 09 Decembrie 2022 12:56
  5.13.128.***
  A fost un incident nefericit, nu e de acuzat aceasta atitudine, cautati sa le rezolvati pe cele reale care tin de caracter!
  0
  26
  Raportează
 • postat de Omu Păianghen
  Vineri, 09 Decembrie 2022 11:52
  5.13.233.***
  Șoferul care a tăiat calea autobuzului ar trebui identificat și sancționat, este un pericol în trafic!
  1
  38
  Raportează
 • postat de Valentin
  Vineri, 09 Decembrie 2022 10:54
  86.122.130.***
  Intrebarea mea este,daca totusi nu frana si prin impact rezultau decese.
  4
  26
  Raportează
 • postat de teo
  Vineri, 09 Decembrie 2022 10:20
  5.14.131.***
  In orasul unde nu se intampla nimic, ne bazaie musca de plictiseala, chiar si o frana brusca de autobuz e BREAKING NEWS
  8
  44
  Raportează
 • postat de Învățătură de minte pentru toți
  Vineri, 09 Decembrie 2022 09:08
  109.166.133.***
  Nici doamna șofer, nici polițistul nu-a cadre medicale pentru a pune un diagnostic medical la locul incidentului, iar SMURD-ul trebuia să intervină obligatoriu pentru a confirma din punct medical, cel puțin refuzul pasagerilor de a fi controlați și eventual, internați unii pasageri. Nu era un accident minor spre încadrare de către polițistul circulație, trebuia făcut proces verbal de constatare a accidentului, pe loc. Am înțeles că biletul sau cardul odată ''compostat''-validat la aparat la aparat, deține și asigurare în caz de accident. În sfârșit, toată lumea a greșit, nu era un accident cu ciocnire ușoară, pentru a părăsii locul accidentului, șoferița pentru părăsirea locului accidentului cu victimă sau victime, polițistul care nu a făcut proces verbal de constatare a accidentului, SMURD, nu a intervenit conform planului, protocolului de intervenție, pentru a constata medical situația pasagerilor răniți. Sincer, sună a mușamalizare și nerespectarea legii pentru a se ascunde acest eveniment neplăcut. De vină este și Primăria, pentru că au redus mijloacele de transport public pe trasee și șoferii sunt forțați, obligați nefiresc, să forțeze prin creșterea vitezei pentru a respecta programul orar impus. Adevărat, banda întâi este ocupată de autovehicule oprite sau staționate pe banda întâi, punând șoferii de pe autobuze care au gabarit mare, în depășiri riscante ieșind pe banda a doua, unde circulația este intensă., fără să dea prioritate mijloacelor de transport în comun, chiar și zonele stațiilor de autobuz.
  23
  13
  Raportează
 • postat de Pieton X
  Vineri, 09 Decembrie 2022 07:16
  89.136.185.***
  Felicitări doamnei șoferițe! Așa este. Sunt alți șoferi care forțează la intersecții; sunt persoane adulte și copii care traversează neregulamentar. În aceste cazuri, șoferii corecți sunt nevoiți să frâneze brusc. Coliziunea dintre cele două mijloace auto ar fi avut urmări mult mai grave. Poate că doamna care a fost nevoită să-și pună mâna în gips ar fi avut de suferit mult maai mult. Poliția ar trebui să-l facă cunoscut pe șoferul care a tăiat calea troleibuzului.
  2
  72
  Raportează
 • postat de Tony
  Vineri, 09 Decembrie 2022 03:37
  5.13.233.***
  Da Geos ai dreptate dar mai dureaza cu banda unu , Politia locala nu-si face treaba , ,,jmecherii,, de galati parcheaza cum vor si unde vor ei , intr-o zi am vazut cum din doua masini oprite in statie si cu politia comunitara linga ei unul a plecat si celalalt a ramas asteptandu-si copilul ce urma sa fie adus cu autobuzulscolar la statia Casa Rosie,
  0
  41
  Raportează
 • postat de Geos
  Joi, 08 Decembrie 2022 21:54
  5.13.172.***
  Banda 1 pentru transportul in comun!
  Sensuri unice și limita de viteza 30 km/h in cartierele!
  15
  64
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.