Războiul nervilor în Consiliul Local Scânteieşti

Războiul nervilor în Consiliul Local Scânteieşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Scânteile din numele comunei s-au mutat în administraţie *

Tensiuni, orgolii, nervi, vociferări şi lacrimi la şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului Local Scânteieşti. Localitatea se află de câteva luni în centrul unor dispute între primarul PSD Ghiorghe Bute (FOTO 1), aleşii care îl susţin şi, de cealaltă parte, consilierii care li se opun. 

Întrunire cu scântei

Consilierul local PNL Ciprian Ilie (FOTO 2), revocat recent din funcţia de viceprimar al comunei Scânteieşti, a refuzat să ia parte ieri la şedinţa CL pentru a nu fi părtaş, spune politicianul, la „ilegalităţile” care se aflau pe ordinea de zi:

„Am fost primul care a atras atenţia că dl primar Ghiorghe Bute vrea să se investească pe teritoriul comunei Folteşti prin modernizarea DC 30 Fântânele – Folteşti şi la acel moment s-a renunţat la proiect. Apoi, ilegal, am fost revocat din funcţia de viceprimar”.

„La şedinţa de joi, pe ordinea de zi era trecut din nou acel drum DC 30, cu unele modificări de bornare kilometrică, dar tot pe teritoriul comunei Folteşti. Pe ordinea de zi se afla şi alegerea unui nou viceprimar, cu toate că, printr-o adresă, instituţia Prefectului judeţului Galaţi solicită revocarea hotărârii prin care am fost schimbat din funcţia de viceprimar, deoarece este nelegală. Dl primar Ghiorghe Bute se comportă de parcă ar fi administratorul SRL-lui Primăria Scânteieşti”.

„O ilegalitate şi un abuz în acelaşi timp al primarului îl constituie faptul că a dat curs adresei prin care PC şi-a exclus cei doi consilieri încă din 15 iulie. Locul acestora trebuia luat de alţi doi consilieri, dar cei excluşi sunt invitaţi în continuare la lucrările şedinţelor CL şi votează”, ne-a declarat Ciprian Ilie.

Fostul viceprimar era uluit că primarul o propusese în funcţia de viceprimar pe una dintre consilierele PC care, exclusă din partid, nu ar trebui să îşi piardă mandatul de ales.

„Sunt tulburat de situaţia la care am participat”

„Sunt tulburat de şedinţa la care mi-a fost dat să particip şi nu-mi revin”, ne-a mărturisit consilierul local PDL Grigore Paşcanu. Paşcanu ne-a confirmat că la şedinţă au fost prezent cei doi aleşi excluşi din PC.

„Din câte ştiu, prefectul nu a validat hotărârea de revocare din funcţie a dlui Ilie şi dânsul ar trebui să fie în continuare viceprimarul comunei. În schimb, una dintre fostele consiliere PC a fost propusă viceprimar în condiţiile în care nu mai reprezintă pe nimeni! Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi”.

„La şedinţa de astăzi a fost pe ordinea de zi şi investiţia la Drumul Comunal 30, investiţie care se vrea a se face pe teritoriul comunei vecine! În urma intervenţiilor noastre, a fost exclusă de pe ordinea de zi”.

„Din cauza stresului şi a presiunii la care este supus domnului secretar i-au dat lacrimile, iar dl primar a părăsit şedinţa. La Scânteieşti este dezastru! Dl primar face numai ceea ce vrea”, ne-a declarat consilierul PDL Grigore Paşcanu.

Secretarul comunei, Gigel Basarabi, nu a vrut să comenteze ceea ce s-a petrecut la şedinţă.

Primarul Bute nu cedează

Deşi doi aleşi ne-au descris şedinţa ca fiind tensionată, primarul PSD Ghiorghe Bute nu a fost de aceeaşi părere. Primarul a recunoscut că toate proiectele amintite au fost retrase:

„Când am făcut ordinea de zi nu fusese primită încă adresa prefectului cu privire la hotărârea de revocare din funcţie a viceprimarului. De aceea am retras proiectul de alegere a unui nou viceprimar. În cazul investiţiei pe DC 30, s-a refăcut documentaţia şi nu intrăm la vecini sub nicio formă. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi pentru că la un moment dat secretarul mi-a spus că lipseşte ceva din documentaţie”, ne-a explicat calm primarul.

Ghiorghe Bute a declarat că cei doi consilieri cărora PC le-a retras mandatul vor intra în discuţie la prima şedinţă ordinară, şi că ei vor participa la întruniri până când CL sau o instanţă de judecată va hotărî că nu mai sunt consilieri.

„Şedinţa nu a fost tensionată din moment ce nu au fost discuţii pe proiecte, ci pe chestiuni colaterale de nemulţumire. Eu înţeleg să fie tensionată pe proiecte”, ne-a declarat primarul.

Luni va avea loc o nouă şedinţă a Consiliului Local Scânteieşti. Tot cu scântei?

Citit 847 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.