Propunere: Primăria, sediu pe Coşbuc

Propunere: Primăria, sediu pe Coşbuc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un pensionar propune ca noul sediu să fie pe bulevardul George Coşbuc * Aşa, toate neregulile din zonă s-ar putea corija, speră omul, chemând în ajutor Garda de Mediu, Primăria şi Poliţia Rutieră *

De când „Viaţa liberă” a scris despre faptul că Primăria municipiului Galaţi este în pericol de a-şi pierde sediul din strada Domnească (având în vedere că imobilul, revendicat, a fost câştigat în instanţă de moştenitorii proprietarului de drept), tot mai mulţi gălăţeni au venit cu propuneri pentru amplasarea unui nou sediu al Primăriei.

Pe adresa redacţiei am primit recent o scrisoare din partea unui pensionar, N. Măstăcăneanu, care are şi dumnealui o propunere: noul sediu al primăriei să fie pe bulevardul George Coşbuc. De ce?, aflaţi din scrisoarea omului:     

„Strada George Coşbuc este una din cele mai drepte şi mai frumoase străzi ale municipiului Galaţi. Are patru benzi de circulaţie, iar ca număr de vile şi case nou construite cu design deosebit ocupă, după părerea mea, primul loc în oraş. Pe aceeaşi stradă am văzut numeroase case de vânzare cu trotuar sau unele zone libere rămase ca urmare a demolării caselor existente”.

„Numai că pe această stradă considerată, după părerea mea, zonă centrală şi rezidenţială, începând din strada Crizantemelor (unde se află benzinăria domnului Durbacă, iar vizavi, restaurantul Moldova) şi până în zona Galmopan, Primăria şi celelalte organe abilitate au dat aprobări peste aprobări de funcţionare a unor societăţi (zic eu de prestări servicii) cum ar fi: depozite de materiale de construcţii, vulcanizări, spălătorii auto, vânzări de cauciucuri noi şi uzate (second-hand), depozite de motociclete, scutere şi ATV-uri, reparaţii auto etc.”.

„Majoritatea acestora produc zgomot permanent prin activitatea pe care o desfăşoară, iar spălătoriile auto, în afară de zgomot, aruncă în atmosferă apa şi detergentul folosit la spălare şi pulverizare. Din această cauză, foarte mulţi gălăţeni care locuiau pe această stradă şi-au vândut casele şi au plecat care încotro a văzut cu ochii, iar alţii se gândesc să o facă de acum încolo”.

În alte oraşe din ţară, asemenea societăţi – spălătorii auto, vulcanizări) primesc autorizaţie de funcţionare în afara oraşului, la Galaţi, însă sunt oare alte legi?, oare aşa să fie normele europene? Nu cunosc, poate ne răspunde domnul primar Dumitru Nicolae şi domnul Mihai Turcu, şeful agenţiei pentru protecţia mediului din judeţul nostru”.

Cât priveşte trotuarele, sunt într-o stare jalnică, când plouă, nu poţi circula decât cu cizme de cauciuc sau cu bocanci. De asemenea, mai ales în zona spălătoriilor auto, spaţiul de pe trotuare este ocupat de maşini. Tot pe aceste trotuare rar poţi vedea o porţiune de spaţiu verde – cu flori şi gazon – iar normele europene prevăd că începând cu 2013 suntem obligaţi să avem 26 mp de spaţiu verde pe cap de locuitor”.

„La poluarea permanentă a locuitorilor de pe această stradă care îşi macină nervii şi sănătatea, îmbolnăvindu-se de stres, a mai apărut un fenomen. Seara, la ore târzii din noapte îşi fac apariţia grupuri mai mari sau mai mici de posesori de motociclete şi scutere, organizând diferite curse de viteză (pentru că strada este dreaptă şi le permite acest lucru) iar zgomotul produs de aceste motociclete nu îl poţi suporta nici dacă ai în urechi antifoane sau căşti. Poate întreprinde Poliţia Rutieră ceva controale pentru calmarea acestor tineri”.

„De aceea propun ca noul sediu al Primăriei să fie construit sau amenajat pe această stradă, pentru a face ordine, curăţenie şi pentru îmbunătăţirea calităţii aerului”.

Citit 822 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.