Incertitudine la Agenţia locală de Mediu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce, săptămâna trecută, cei de la Ministerul Mediului anunţau că în judeţele unde există şi agenţii regionale, dar şi judeţene, acestea din urmă ar urma să fie desfiinţate, iar activitatea lor să fie comasată, este în continuare aşteptată o decizie clară, care să fie publicată în Monitorul Oficial.

„La această dată, nu ştim mai multe decât cele anunţate prin intermediul acelui comunicat. Nici proiectul de hotărâre care fusese publicat pe site-ul ministerului nu se mai găseşte acolo, în plus aşteptăm o notificare oficială clară din partea Agenţiei Naţionale”.

„În acest moment, la Agenţie este o stare de incertitudine şi toată lumea aşteaptă clarificarea lucrurilor”, ne-a declarat telefonic Geanina Antonela Hanţă, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi.

Amintim că guvernul a prezentat săptămâna trecută un proiect în care anunţa că în judeţele Galaţi, Bacău, Argeş, Dolj, Timiş, Cluj, Sibiu, Bucureşti ar urma să se dispară agenţiile locale, prin comasare.

Practic, activitatea acestora ar urma, potrivit acestui proiect, să fie preluată agenţiile regionale, creându-se astfel în toată ţara 8 agenţii regionale şi 34 de agenţii judeţene. În urma acestei reorganizări, la nivelul ANPM şi al instituţiilor din subordine, se va reduce şi numărul de posturi, de la 2.474 la 2.178.

Citit 566 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.