Deputatul Mihail Boldea: „Avem un guvern care ia măsuri haotice”

Deputatul Mihail Boldea: „Avem un guvern care ia măsuri haotice”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Declaraţiile din presă ale deputatului PDL gălăţean Mihail Boldea par ale unui parlamentar de opoziţie. I-am cerut lămuriri.

- Declaraţiile dumneavoastră din mass-media cu privire la remanierea Guvernului sună ultimativ. Spuneţi chiar că o să sprijiniţi moţiunea de cenzură pe Agricultură dacă nu se va face remanierea!

- Cei de la Ştiri au trunchiat, li s-a părut mai interesant aşa… Am spus: dacă nu se va face remanierea, după ce voi citi moţiunea pe Agricultură şi dacă aceasta are un conţinut corect, o voi susţine.

- Aceasta nu schimbă situaţia: politic, este un gest  dur. N-ar urma… represalii de la PDL?

- Ce să-mi facă? Să mă dea afară dintr-un partid care este la zece la sută?!

- Poziţia dumneavoastră alimentează zvonul că intenţionaţi să treceţi la PSD. Că sunteţi în discuţii, cum spun sursele noastre…

- Nu sunt nici în discuţii cu PSD-ul, nici nu vreau să trec la PSD! În momentul de faţă, aşa cum aţi văzut şi cum am simţit eu pulsul, lumea trece la independenţi, care spun lucrurilor pe nume…

- V-ar putea fi afectată pe viitor cariera de parlamentar PDL…

- N-am nimic de pierdut: nu e nicio problemă dacă n-o să mai fiu deputat – eu îmi văd de avocatura mea! Dar atât timp cât am intrat aici, mi se pare corect să schimb ceva! Nu trăiesc din politică, nu fac bani din politică! Vreau să fac bine. Nu voi putea, mă voi retrage!…

Eu am spus şi altă chestiune care iar n-a fost preluată ca lumea [de presa centrală]: că în cazul în care nu se face remanierea, eu nu voi mai vota legile organice – mă voi abţine de la vot! Este o formă de protest inedită şi care este corectă. Urmează acum Legea pensiilor, a impozitării unice – sunt legi organice, la care ei (s.n.) au nevoie de cvorum.

- Eu, în locul preşedintelui Boc, aş spune că, pe undeva, mă şantajaţi…

- Nu şantajez, sunt corect, pentru că în locul preşedintelui Boc eu aş renunţa la funcţia de prim-ministru! Este o vorbă românească: „Când zece zic că eşti beat, trebuie să te duci să te culci”; când toţi îţi spun că ăştia trebuie remaniaţi, nu e corect să-i remaniezi în final?

- Prim-vicepreşedintele Stolojan spune însă că n-ar trebui remaniere.

- Dl Stolojan vede lucrurile un pic mai de sus, de la Bruxelles, dar din punctul meu de vedere, un lucru este cert: dacă intrăm în toamnă, în iarnă, cu aceeaşi miniştri care au dovedit cât de buni sunt, s-ar putea să ne omoare şi să ieşim din iarnă, ca partid, cu  unu  sau doi la sută!

- Ca parlamentar, nu v-aţi făcut auzită vocea în partid?

- Nu, fiindcă este un dialog al surzilor, ei se întâlnesc la Biroul Permanent Naţional şi restul nu mai contează! În condiţiile în care am avut discuţii în interiorul grupului [parlamentar] şi am constatat că vorbim frumos şi nu ne ascultă nimeni… De asta am şi ieşit la presă!

Am mai spus-o: atât timp cât vorbesc şi am nemulţumiri, dar văd că nemulţumirile mele nu se soluţionează… Mi se pare de bun-simţ să spălăm rufele murdare acasă, dar în condiţiile în care ies-spun, ies-spun, de zece ori acelaşi lucru şi de zece ori îţi spune că s-a reţinut, dar nu se rezolvă nimic, trebuie s-o spun public!

- Este vina câtorva persoane sau a întregului sistem?

- Nu pot să spun că întregul sistem, pentru că la partid avem şi oameni foarte buni. Dar vedeţi că, atât timp cât cei care sunt lideri sunt mult prea interesaţi de actul de guvernare şi mai puţin de soarta partidului, ajungem exact la ceea ce spunea şi preşedintele Băsescu: între guvernare şi partid nu trebuie să existe o suprapunere de imagine!

- Dar există şi suprapunere a voinţei preşedintelui peste cea a premierului şi a preşedintelui Boc!

- Una peste alta, Băsescu este în dreptul lui să facă declaraţii politice. Aşa cum s-a observat în ultima vreme, premierul Boc a făcut cam ceea ce a vrut el, neţinând cont de sfatul preşedintelui. Şi este greu de spus că preşedintele influenţează în vreun fel soarta executivului.

- „Din stradă” se vede că după o declaraţie a preşedintelui, premierul îşi schimbă automat opinia…

- Şi Traian Băsescu a criticat majorarea TVA-ului la 24 la sută, iar Boc n-a făcut nimic! Acum, cu ultimele măsuri, cu nebuneala din ultima săptămână, este afectat electoratul de dreapta, ceea ce denotă clar că între guvernare şi partid nu mai există nicio legătură! Ori, când doctrina ta este de dreapta, îţi protejezi prin măsuri de dreapta propriul electorat…

Şi avem un guvern care ia măsuri haotice! Şi aici e problema: Şeitan, Vlădescu, Mihai Dumitru nu sunt oameni de partid ai PDL, sunt oameni susţinuţi în Guvern de către partid. Nu gândesc numai eu aşa: ne-am format aşa, ca o echipă, de parlamentari tineri, tehnocraţi, care am făcut şi noi ceva în viaţa noastră…

Citit 2234 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.