PSD lucrează la programul guvernamental

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În scenariul în care moţiunea de cenzură ce va fi depusă de PSD va fi votată şi se va forma un nou guvern, cu o nouă majoritate PSD-PNL, social-democraţii îşi pregătesc şi un program de guvernare. Acesta ar putea fi lansat în luna octombrie a acestui an, iar la el lucrează o echipă de parlamentari, printre care şi deputatul gălăţean Florin Pâslaru.

„PSD nu are măsuri izolate, anticriză, ci un program guvernamental clar” care se bazează, în principiu, pe câteva decizii extrem de bine conturate încă de acum, a spus preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica.

Prima din aceste măsuri se referă la reducerea TVA de la 25, la 19 la sută, iar în cazul produselor alimentare de bază, la 5 la sută. Următoarea măsură se referă la anularea reducerilor salariilor bugetarilor cu 25 la sută, după care urmează renunţarea la impozitarea  impozitării pensiilor - „ideea de impozitare a pensiilor de sub 1.000 de lei este o prostie!”.

Cât priveşte impozitarea veniturilor românilor, PSD susţine impozitarea diferenţiată pe venit, dar şi  menţinerea unei cote unice de impozitare pentru firme „chiar mai mică de 16 la sută”.

În plus, PSD susţine ajustarea salariilor de zeci de milioane din diverse agenţii guvernamentale – „Autoritatea Pentru Restituirea Proprietăţilor plăteşte 200 de oameni aiurea şi nu am auzit să restituie ceva cuiva!” – şi reducerea posturilor din administraţia centrală, nu doar din cea locală, căci „până acum s-au tăiat posturi doar de la primării şi CJ-uri, că sunt mici şi nu se aud, dar de marii granguri de la Bucureşti nu s-a atins nimeni”, a mai spus Dan Nica.

Citit 505 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.