Investiții de trei milioane de euro, în două comune gălățene

Investiții de trei milioane de euro, în două comune gălățene
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

În comuna Ghidigeni a fost finalizat un așezământ cultural, construit și dotat în cadrul unui proiect derulat de primărie în parteneriat cu Compania Națională de Investiții (CNI), o investiție ambițioasă, unică în zonă și chiar la nivel județean.

Centrul are mai multe săli pentru diferite activități culturale, spațiu pentru biblioteca comunală, sală de spectacole tip amfiteatru cu aproximativ 320 locuri și o altă sală pentru evenimente mai restrânse cu 90 de locuri, în formă hexagonală.

Primarul Eugen Tăbăcaru ne-a declarat că valoarea acestei investiții este de aproximativ două milioane de euro, iar lucrările au avut o complexitate aparte, atât datorită scumpirii materialelor de construcții, cât și condițiilor de siguranță impuse de ISU. "Dacă va fi nevoie, vom finaliza ultimele dotări din bugetul propriu, în speranța că vom putea inaugura centrul cultural pe data de 21 mai, cu ocazia zilei comunei", ne-a mai spus primarul din Ghidigeni. Localitatea nu a dispus până acum de un spațiu adecvat pentru activități culturale.

În paralel, la Slobozia Conachi a fost finalizată o nouă bază sportivă modernă, finanțarea fiind asigurată tot prin CNI, despre care am scris încă de anul trecut. "Investiția este de aproape un milion de euro, iar terenurile sunt pentru toate echipele din comună", ne-a precizat primarul Emil Dragomir, fiind vorba de un loc unde tinerii sau oricine dorește să facă sport să poată petrece timpul liber cu folos, conform aceleiași surse.

 

Citit 5469 ori Ultima modificare Duminică, 02 Aprilie 2023 11:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.