Ministerul umilirii românilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – instrument portocaliu pentru umilirea românilor!”, aşa se numeşte moţiunea simplă depusă recent de liberali şi care, potrivit deputatului PNL Victor Paul Dobre, ar urma să fie dezbătută în această săptămână.

Chiar dacă ministrul Muncii s-a schimbat, Dobre afirmă că din punct de vedere al programului de guvernare nu s-a modificat nimic. „Schimbarea a fost legată  numai de bătăliile declanşate în interiorul PDL”, argumentează parlamentarul gălăţean.

Victor Paul Dobre a prezentat documentul cu care liberalii doresc să dovedească forţa opoziţiei. Uciderea iniţiativei prin „cea mai mare nenorocire - fiscalitatea” reprezintă primul cap de acuzare al moţiunii.

Şomajul, devenit politică de stat, salarizarea, făcută, spune Dobre, în baza unei legi haotice date în 2009 pentru a îngheţa salariile pentru anul 2010 şi a tăia sporurile sunt alte reproşuri din cuprinsul moţiunii. PNL acuză puterea că a abandonat categoriile vulnerabile.

Deputatul  liberal este nemulţumit de reorganizarea Ministerului Muncii, care a desfiinţat Inspecţia Socială. Au dispărut şi Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse, Autoritatea pentru Persoane cu Handicap, motiv pentru care PNL le cere guvernanţilor şi premierului să revină asupra acestor decizii aberante şi haotice.

Moţiunea liberalilor se încheie cu o serie de propuneri, de măsuri menite să stimuleze atât mediul privat cât şi să ajute categoriile defavorizate. Pentru că nu ţin la „paternitatea ideilor”, liberalii consideră că guvernului nu ar trebui să-i fie ruşine să le preia şi să le aplice.

Citit 541 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.