Licitație pentru o nouă clădire la Spitalul din Tecuci

Licitație pentru o nouă clădire la Spitalul din Tecuci
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Consiliul Județean Galați a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), procedura de proiectare și execuție a lucrărilor pentru investiția programată la Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, cu termen-limită de depunere a ofertelor constructorilor data de 21 iunie 2023.

Este vorba despre construirea unui corp nou la această unitate sanitară importantă din nordul județului, cu vastă adresabilitate în zonă, iar valoarea serviciilor de proiectare și execuție este estimată la aproape 91,2 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri bugetare. Din acest total, circa 2,6 milioane de lei reprezintă partea de proiectare, fiind estimată o durată totală a finalizării investiției de 20 de luni, din care un an și jumătate pentru lucrările efective, socotind de la momentul emiterii ordinului de începere.

Mai trebuie spus că, potrivit datelor din SEAP, licitația se va atribui conform criteriului "cel mai bun raport calitate-preț", cu ponderea componentei financiare la doar 40% din total, în vreme ce o atenție deosebită se acordă perioadei de garanție a lucrărilor, cu o "greutate" de 25 de procente. Astfel, punctajul maxim se va acorda doar pentru ofertele care prezintă o perioadă de garanţie a lucrărilor de 120 de luni sau mai mare.

În cadrul procedurii electronice, ofertanții vor trebui să demonstreze că, în ultimii cinci ani, au executat și dus la bun sfârșit lucrări similare de aceeași natură și complexitate în valoare cumulată de minimum 50 milioane de lei, fără TVA, la nivelul a maximum trei contracte, cu condiția ca cel puțin un contract să fi presupus lucrări de construcții civile ce au cuprins realizarea "unei camere curate", mai exact lucrări în cadrul unor unități sanitare.

Nu în ultimul rând, trebuie reamintit că noul spital de la Tecuci, de aproximativ 10.000 de metri pătrați, va beneficia de patru săli moderne pentru intervenții chirurgicale, noul corp al spitalului urmând a fi legat de spațiul UPU existent printr-un tunel de legătură.

În noua clădire a spitalului vor funcționa: Blocul Operator, Ortopedia și Traumatologia, secția de Chirurgie Generală, secția ATI, secția de Medicină Internă, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, Camera de Gardă, compartimentul de Endoscopie, Farmacia, Unitatea de Transfuzii Sanguine și compartimentul de Sterilizare.

Citit 1207 ori Ultima modificare Marți, 09 Mai 2023 08:01

1 comentariu

  • postat de Cristi
    Marți, 09 Mai 2023 09:36
    86.34.187.***
    Un articol corect, o investitie foarte importanta si asteptata.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.