Agenţia de Mediu, lovită de reorganizare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma reorganizării impuse de către Ministerul Mediului în agenţiile locale şi judeţene de mediu, 16 oameni care lucrează la agenţia din Galaţi vor rămâne fără locuri de muncă.

Potrivit declaraţiilor actualului director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi, Geanina Antonela Hanţă, noua organigramă care se va aplica la Galaţi este cea mai drastică în comparaţie cu celelalte unităţi similare din judeţele ţării unde există şi agenţii locale, dar şi regionale.

„Am avut marţi o întrevedere la Agenţia Naţională, în cadrul căreia am solicitat rediscutarea acestei noi formule, pentru că în urma reorganizării, Galaţiului îi revin doar 64 de posturi. Din păcate, în acest moment este cât se poate de clar faptul că acolo unde există doi sau trei angajaţi pe aceeaşi funcţie, aceştia vor susţine examene, urmând ca o singură persoană să ocupe funcţia respectivă”.

„Acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul şefilor de departamente sau a funcţiilor executive, urmând ca în aceste cazuri să fie susţinut un concurs. Din punctul nostru de vedere ne confruntăm cu o problemă foarte mare, pentru că rămânem cu un număr limitat de posturi”.

„Suntem nemulţumiţi şi pentru că 16 oameni vor rămâne pe dinafară, iar în acest caz vorbim despre cea mai dramatică restructurare aplicată în cazul agenţiilor din ţară", ne-a spus Hanţă.

Amintim faptul că în urmă cu aproximativ două luni, Guvernul a decis restructurarea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului prin comasarea în unele judeţe (printre care şi Galaţi) a agenţiilor regionale cu cele locale.

Imediat după anunţarea publică a deciziei, lucrurile au fost neclare, cei din executiv amânând mai multe săptămâni la rând clarificarea normelor de aplicare pentru această hotărâre.

Pe lângă judeţul Galaţi, unde există în acest moment şi o agenţie regională, dar şi una judeţeană se regăsesc pe aceeaşi listă judeţele Bacău, Argeş, Dolj, Timiş, Cluj, Sibiu, Bucureşti.

Guvernul a adoptat această decizie motivând că după comasarea agenţiilor prin absorbţie şi preluarea agenţiilor judeţene de către cele regionale se va crea o structură mai eficientă cu 8 agenţii regionale şi 34 de agenţii judeţene.

În urma acestei reorganizări, la nivelul ANPM şi al instituţiilor din subordine se reduce numărul de posturi de la 2.474 la 2.178.

Citit 1083 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.