Finkelstain şi-a luat consilier

Finkelstain şi-a luat consilier
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Edilul-şef de la Tecuci şi-a luat consilier în instalaţii pe gaze * Retribuţia lunară a acestuia din urmă se apropie de leafa primarului * Totuşi, prin această achiziţie, municipalitatea tecuceană va face economii, susţine Eduard Finkelstain *

În plină criză, Primăria municipiului Tecuci face angajări. Edilul Eduard Finkelstain şi-a luat un consilier personal, specializat în instalaţii pe gaze. Este vorba de inginerul Carleta Bostan, care a activat în cadrul companiei de distribuţie a gazelor naturale Gaz de France Suez România, până la desfiinţarea punctului de lucru de la Tecuci.

Angajată în aparatul Primăriei la 20 septembrie, ea va fi remunerată cu o leafă egală cu trei salarii minime pe economie. „Va avea un salariu brut de 1.800-2.000 de lei pe lună”, a declarat primarul Eduard Finkelstain.

Edilul, care a criticat recent nivelul mic de salarizare aplicabil primarilor după reducerea lefurilor bugetare cu 25 la sută, susţine că Primăria avea nevoie de o persoană specializată în instalaţii pe gaze naturale. Mai mult, angajarea unui consilier pe asemenea probleme va genera economii la bugetul local.

„Aveam nevoie de o persoană specializată în instalaţii pe gaze. Carleta Bostan va răspunde de toate instalaţiile sub presiune, de încălzire şi de gaze din clădirile municipalităţii, din şcoli etc. Până acum, ordonatorii terţiari de credite – şcolile, de exemplu – încheiau contracte cu firme care le acordau asistenţă tehnică în acest domeniu ».

« Valoarea totală a acestor contracte se ridica la 10.000 de lei pe lună. Acum, renunţând la aceste contracte şi plătind un singur salariu, economisim 8.000 de lei pe lună”, a afirmat Finkelstain.

Amintim că, săptămâna trecută, primarul Tecuciului a declarat pentru „Viaţa liberă” că salariul pe care îl primeşte, diminuat cu 25 la sută de către Guvern, nu este unul motivant.

„Să fii ordonator de credite pe 70 de milioane de lei pe an (bugetul municipiului Tecuci) şi să ai un salariu de 2.400 de lei pe lună nu este ok. Vedeam că sunt şoferi pe la instituţiile publice care au salarii mai mari decât primarii, iar eu am convingerea fermă că, pentru a respecta demnitatea publică, trebuie să fii plătit ca atare”.

„Mai ales că la primar vin toţi cetăţenii, indiferent de natura problemei pe care o au”, a spus atunci Eduard Finkelstain.

Citit 862 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.