Primăria, la stăpân

Primăria, la stăpân
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Situaţia sediului va fi tranşată joia viitoare *

Situaţia sediului Primăriei municipiului Galaţi, devenit proprietatea lui Pierre Macri, a constituit cel mai fierbinte subiect de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de ieri. Aleşii locali şi primarul s-au aflat faţă în faţă cu pretenţiile lui Pierre Macri susţinute de ferm de către avocatul Didel Bujeniţă.

Cu toate cu figura în fruntea ordinii de zi, soarta locativă a Primăriei a fost lăsată la finalul întrunirii când interesul consilierilor devenise din ce în ce mai scăzut.

Primarul Dumitru Nicolae le-a explicat aleşilor situaţia delicată în care se află municipalitatea şi motivele pentru care până acum nu s-a găsit un nou sediu: Legea 10 din 2010 prevedea că imobilele în care îşi desfăşoară activitatea instituţiile publice sunt exceptate de la restituirea în natură.

Numai că în 2005 Legea 10 a fost modificată, excepţia fiind înlocuită cu măsura restituirii tuturor imobilelor, indiferent de destinaţie. „Dacă Legea 10 spunea că se retrocedează Primăria şi trebuie să ne facem un sediu era bine.

Acum şi Casa Căsătoriilor este retrocedată, şi sediul Primăriei, iar eu m-am angajat că până nu rezolv problemele grele ale oraşului canalizare - apă, gunoi - nu mă apuc de alte probleme. Ne găsim într-o situaţie de criză, nu putem lua credite”, a explicat edilul urbei.

Nicolae le-a cerut aleşilor să fie de acord cu plata chiriei cel puţin anul acesta şi anul viitor. Soluţiile primarului au fost: construirea unui nou sediu, cumpărarea clădirii actuale şi modernizarea ei şi solicitarea de fonduri de la AVAS pentru plata preţului imobilului. Intervenţiile avocatului Didel Bujeniţă, care le-a cerut aleşilor să se aplece cu atenţie asupra situaţiei, au deranjat câţiva consilieri.

Mai ales când le-a atras atenţia că jumătate de an din cei trei ani cât Primăria are dreptul să fie chiriaşă a expirat! Avocatul a spus că AVAS nu va da primăriei bani să cumpere clădirea, ba mai mult, a insinuat clar că în spatele intenţiei de a se construi un sediu nou pentru Primărie se află „anumite cercuri interesate de nişte comisioane”.

Câţiva consilieri au acuzat că li se forţează mâna să cumpere clădirea. Intervenţiile virulente ale unor aleşi, dar şi dezinteresul altora, care au părăsit şedinţa, au determinat amânarea dezbaterii acestei probleme pentru şedinţa de joia viitoare.

Citit 1015 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.