Se reiau lucrările la Farmacia Ținc

Se reiau lucrările la Farmacia Ținc
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O companie din Matca a câștigat contractul

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, a anunțat joi, 10 august, reluarea lucrărilor la una dintre cele mai reprezentative clădiri ale Galaţiului - Muzeul "Casa Colecțiilor" (fosta Farmacie Ținc). 

"Din păcate, primul constructor (Midanne Group Invest - n.r.) nu a respectat termenul și condițiile din contract, astfel că am fost forțați să reluăm procedura de licitație. Am încredere că noul constructor va duce la bun sfârșit acest proiect și că această bijuterie arhitectonică va putea fi redată gălățenilor. Prin lucrările de restaurare și modernizare ne-am propus să redăm clădirii strălucirea de altădată și să punem la dispoziția gălățenilor, din nou, o adevărată pagină de istorie locală", a precizat Costel Fotea.

Monument emblematic pentru Galați, atât din punct de vedere arhitectural, cât și istoric, clădirea, cunoscută drept Farmacia Ținc, construită în anul 1900, s-a impus în peisajul arhitectural al orașului specific secolului XX, prin elemente stilistice valoroase.

În ultima ședință ordinară a CJ, de la finele lunii iulie, valoarea lucrărilor rămase de executat la Farmacia Ținc a fost actualizată până la 4.261.535,07 lei inclusiv TVA, din care partea de construcții-montaj, 3.261.000 lei, restaurarea fiind, în prezent, în sarcina companiei Davide Construct SRL din Matca.

Citit 1450 ori Ultima modificare Vineri, 11 August 2023 07:41

1 comentariu

  • postat de ADYtza 74
    Vineri, 11 August 2023 14:32
    86.124.203.***
    Primul (sau printre primii) a fost firma Dedal (Bahamat) care a refacut ,reconditionat cladirea. De multi ani ,multe firme si diferite persoane tot papa bani de aici.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.