Adriana Ţicău, vicepreşedinta femeilor social-democrate

Adriana Ţicău, vicepreşedinta femeilor social-democrate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parlamentarul european Adriana Ţicău a fost aleasă duminică al doilea vicepreşedinte al Organizaţiei Naţionale de Femei a PSD. În topul candidatelor alese cu cel mai mare număr de voturi, gălăţeanca a ocupat locul secund.

Trebuie spus că Adriana Ţicău a condus delegaţia gălăţeană de 15 persoane care a participat la Conferinţa Naţională a doamnelor social-democrate. În faţa adunării, eurodeputatul a pledat pentru egalitate de şanse între femei şi bărbaţi:

„Tratamentul egal între femei şi bărbaţi a constituit un principiu de bază al UE încă din 1957, când Tratatul de la Roma a prevăzut principiul egalităţii de remunerare.  Deşi femeile reprezintă 59 la sută dintre absolvenţii facultăţilor din Uniunea Europeană, femeile continuă să câştige cu 17 la sută mai puţin decât bărbaţii şi rămân o minoritate în funcţiile de decizie politică şi în cele de conducere”.

Totodată, europarlamentarul a cerut Guvernului să dea o şansă în plus domeniilor în care activează reprezentantele sexului frumos şi deştept: „Mai ales în contextul crizei economice actuale, statul trebuie să continue să investească în educaţie şi sănătate, domenii în care femeile reprezintă peste 65 la sută din forţa de muncă”.

Adriana Ţicău a citat statisticile europene potrivit cărora 75 la sută dintre tinerii din România cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani şi peste 26 la sută din cei cu vârste între 25 şi 34 de ani locuiesc cu părinţii din cauza lipsei unei locuinţe şi a resurselor financiare. Mai grav, 20 la sută dintre aceştia sunt expuşi riscului sărăciei.

De aceea, Adriana Ţicău a solicitat Guvernului României sa investească în locuinţe sociale pentru tineri şi în crearea de locuri de muncă din care să-şi poată asigura o perspectivă şi un trai decent în România. 

Citit 738 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.