Clubul Dunărea Galaţi va avea un nou director. Schimbare politică la vârf

Clubul Dunărea Galaţi va avea un nou director. Schimbare politică la vârf
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un recent Ordin al ministrului Sportului, datat 8 august a.c., a produs multă emoție la vârful conducerii Clubului Dunărea Galați. Pe scurt, "începând din 21 august 2023, încetează numirea temporară a domnului Munteanu Cristinel în funcția de director grad II al acestei instituții".

Președintele Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a continuat cu un al doilea ordin, privind detașarea lui Nelu Daniel Popliacă, de la CS Municipal Galați la Dunărea Galați, pe funcția contractuală de conducere vacantă de director grad II. Viitorul director va ocupa această funcție pentru o perioadă de șase luni, o eventuală prelungire urmând să fie decisă la finele acestui contract.

Este, evident, vorba despre un (nou) interimat. Iar interimatul duce întotdeauna la instabilitate, incertitudine și așa mai departe. Cum şi (de-acum) fostul director a avut, de asemenea, tot o numire temporară, cel mai indicat este ca postul să fie ocupat definitiv prin concurs. Pentru că provizoratul duce de cele mai multe ori la tot felul de nerealizări.

Clubul Sportiv Dunărea Galați...

...este cea mai reprezentativă unitate teritorială ce coordonează activitatea sportivă. Gruparea are o îndelungată activitate, de peste șase decenii, în care s-au înregistrat succese remarcabile. Aici s-au format și au performat sute de sportivi care au adus faimă Galaţiului la Campionatele Europene și Mondiale, la Jocurile Olimpice. Este suficient să enumerăm câteva nume reprezentative: Georgică Donici și Lucian Bute (box), Nicolae Martinescu, Petrică Poalelungi, Petrică Cărare (lupte), Nicu Vlad - multiplu medaliat european, mondial și olimpic (haltere), Ion Geantă, Maria Nechiforov, Antonel Borșan (caiac-canoe). Echipa de hochei a Galațiului a cucerit în mai multe rânduri titluri naționale și Cupe ale României, plus că în majoritatea loturilor naționale și-au găsit loc și sportivi crescuți în focul luptei competiționale sub culorile Clubului Dunărea.

Mandat plin de realizări pentru Cristi Munteanu

Cristi Munteanu, cel care din 21 august nu va mai fi director la Clubul Dunărea, ne-a declarat următoarele: "Am fost numit prin decizie politică, am fost demis prin decizie politică. Nu sunt ipocrit să nu recunosc lucrul ăsta. Mă așteptam, fiindcă interesele mele sunt strict sportive. Sunt un om serios, implicat, responsabil și mulțumesc UDMR pentru onoarea de a avea încredere în mine. Poate deranjează pe mulți lucrul ăsta, însă transparența și deschiderea sunt pentru mine un mod de a fi!"

Totodată, Munteanu și-a făcut bilanțul realizărilor în fruntea Clubului Dunărea, dintre care le amintim pe cele mai importante din mandatul său, derulat între noiembrie 2021 şi august 2023: "Construcție gard Sala de lupte «Ștefan Babin» (gardul vechi punea în pericol aleea pietonală de pe domeniul public); achiziționare microbuz 16+1 locuri; reorganizarea secției de hochei pe gheață, prin aducerea de antrenori noi (Evgheni Pisarenko, Vitalii Donika, Cristian Istrati, Evgheni Emelianeko, Iulian Cacenski) și atragerea a peste 100 de copii în grupele de inițiere, secția numărând în acest moment aproximativ 200 de sportivi; participarea echipelor U12, U14 și U16 în Carpathian Junior Hockey League, plus medalii la competiții internaționale cu participare din sponsorizări; în total, sponsorizări aduse la club în valoare de aproximativ 70.000 de euro; aducerea terenului de la Arena de tenis la drept și construirea de gard împrejmuitor (s-a stopat astfel distrugerea bazei); proiect de relocare a Clubului  Dunărea Galați la Arena de tenis; construirea a trei terenuri de tenis de câmp, a unei săli de fitness, vestiare și birouri pentru secția de tenis și club; semnarea protocoalelor de asociere și parteneriat cu CS Municipal Galați, Asociația «Sprijin pentru Comunitatea Ucraineană», școlile «Sf. Dumitru» și «Mihai Viteazul»”.

Citit 7564 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 August 2023 21:28

7 comentarii

  • postat de MD
    Vineri, 18 August 2023 16:19
    86.124.202.***
    Nici măcar nu este gălățean... dacă nu mă înșel....
    0
    0
  • postat de Suporter Dunărea Galați
    Vineri, 18 August 2023 15:39
    51.179.36.***
    Deci nu a venit pe competente ci numit politic. Cum să pretinzi performanță in țara manelelor? Apropo, nimic de stadionul Dunărea? Avem pnrr, fonduri europene.
    0
    0
  • postat de A lu` Pigus
    Vineri, 18 August 2023 00:48
    86.124.202.***
    @Gaby
    Ce în sfârșit mă rapandulă?
    0
    0
  • postat de Gaby
    Joi, 17 August 2023 23:47
    86.124.200.***
    In sfârșit ...
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Joi, 17 August 2023 23:41
    5.13.146.***
    Suntem RUSINEA PLANETEI cu ASA SPECII! Suntem faliti si PRAFF! Sper sa se inchida shandramauia... si sa vina ghestatul sa-i dau o cana cu APA IN CAP.. la ceasul mortii!
    0
    0
  • postat de Viața merge înainte, indiferență
    Joi, 17 August 2023 23:04
    109.166.132.***
    Conform, apa trece, bolovanii rămân, după 33 de ani de după ' 89 observație în a noastră viață, devenită, viețuire.
    0
    0
  • postat de contribuabil
    Joi, 17 August 2023 21:05
    86.124.200.***
    cat timp politicul se implica in sport nu vom avea rezultate pozitive. la fel si in multe alte domenii ,daca politicul decide, vom fi rusinea Europei !
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.