Măcel în administraţie - Belgienii n-ar fi făcut asta!

Măcel în administraţie - Belgienii n-ar fi făcut asta!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Socialistul Marc Tarabella (FOTO) este deputat european şi primar peste o comunitate mică din Belgia, de lângă Bruxelles. Aproape în fiecare zi se întoarce în comuna pe care o conduce de 15 ani. În legislaţia lor, dubla funcţie nu înseamnă nicio incompatibilitate şi nici n-a supărat pe nimeni.

Tarabella a făcut o întâlnire cu localnicii şi le-a spus: „Dragi cetăţeni, aş dori să fiu la fel de disponibil ca şi înainte, dar va fi diferit. Nu vă voi mai putea primi marţi seară sau miercuri dimineaţă, va trebui să fie întâlnirea planificată de dinainte şi vă dau numărul meu de telefon mobil”. Şi toată lumea a fost de acord!

Funcţionarii, decimaţi

L-am întrebat dacă Belgia ar apela cumva la măsura luată de Guvernul Boc: reducerea personalului din administraţie, a salariilor bugetarilor. Răspunsul ne-a uimit:

„Dacă acest lucru s-ar întâmpla în Belgia, am penaliza mai tare oamenii care suferă cel mai mult de pe urma crizei. Dacă diminuăm, dacă eliminăm serviciile publice, indiferent că vorbim de servicii poştale, poliţişti sau servicii publice, cei care suferă cel mai mult sunt acele persoane cele mai sărace şi care locuiesc în zone rurale. Ar fi o dublă dacă nu chiar triplă penalizare pentru că sunt foarte multe femei în aceste servicii publice, servicii sociale”.

„Dacă Belgia este una din ţările care a suferit cel mai puţin de pe urma crizei, în comparaţie cu ţările baltice care au suferit foarte mult, este pentru că avem o funcţie publică foarte puternică, un sistem de protecţie socială. Am suferit de pe urma crizei, dar mai puţin decât alte ţări, tocmai datorită faptului că avem instituţii publice foarte puternice şi o funcţie publică foarte puternică”, ne-a declarat eurodeputatul şi primarul belgian. Alo, România, ne aude careva?

Citit 642 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.