Cisterna de 10.000 de litri a primit "botezul focului"

Cisterna de 10.000 de litri a primit "botezul focului"
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

După dotarea cu primele camere cu termoviziune, în primăvara acestui an, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Galați a fost dotat de Consiliul Județean (CJ) Galați și cu o cisternă containerizată pentru transportul apei, cu o capacitate de 10.000 de litri, în contextul tot mai încărcat de dezastre din ultima vreme.

"Este o achiziție extrem de importantă, deoarece asigură o cantitate suplimentară de apă în misiunile de stingere a incendiilor, mai ales în zonele greu accesibile pentru alimentarea cu apă, unde resursele sunt limitate sau unde lipsesc hidranții. În final, această achiziție înseamnă eliminarea timpului pierdut pentru realimentarea cu apă. Mai mult, cu ajutorul accesoriilor achiziționate, cisterna poate fi realimentată urgent, în caz de nevoie, și cu apă din lacuri sau râuri. De asemenea, cu ajutorul acestui rezervor poate fi transportată apă în zonele calamitate", a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea, pe pagina sa de Facebook.

Cisterna achiziționată recent a fost deja folosită în misiuni de stingere a incendiilor, iar valoarea investiției a fost de 180.000 de lei, fonduri din bugetul propriu al CJ.

Ea a primit "botezul focului" în județ, la intervenția pompierilor gălățeni în comuna Cuza Vodă, acolo unde a fost nevoie de cisternă și de trei autospeciale ale ISU Galați pentru a lichida un incendiu pe 12 hectare de vegetație uscată, lăstăriș și viță de vie, cu pericol de extindere a focului către locuințele oamenilor.

Citește și: Incendiu de vegetație pe 12 hectare, la Cuza Vodă

Citit 1483 ori Ultima modificare Luni, 28 August 2023 18:04

1 comentariu

  • postat de Foarte bine
    Marți, 29 August 2023 13:26
    109.166.134.***
    Dacă permite tehnic, poate să i se atașeze o cisternă tip remorcă, pentru creșterea capacității transport de apă, la nevoie pe suprafețe mari incendiate. Având în vedere catastrofa de la Crevedia, nu ar fi rău să se achiziționeze o autospecială cu praf și azot, pentru stingerea incendiilo de tipGPL.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.