Viitura de pe Dunăre, un subiect uitat

Viitura de pe Dunăre, un subiect uitat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deputatul liberal Victor Paul Dobre avertizează că ne putem din nou confrunta cu situaţii deosebite, ca cele din această vară, motiv pentru care trebuie stabilit un plan clar de măsuri *

Preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre (FOTO), a revenit asupra unei teme, expuse, recent, şi de viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco: lipsa de reacţie locală a autorităţilor faţă de un plan de apărare împotriva inundaţiilor, provocate de nivelul crescut al Dunării.

Numai că, în timp ce viceprimarul a spus că Guvernul nu a alocat nici un leu pentru realizarea unui astfel de program – din cauză că nimeni, inclusiv parlamentarii, nu a făcut lobby pentru aşa ceva, spunea Ciumacenco – deputatul PNL de Galaţi Victor Paul Dobre le găseşte vinovate de lipsa de reacţie pe autorităţile locale.

„Imediat după viitura pe Dunăre, toate autorităţile, sub presiunea cotelor, erau entuziasmate de ideea, lansată tot de mine, a unei dezbateri, cu specialiştii, care să propună un plan de măsuri de apărare… Însă apoi s-a aşternut liniştea. Subiectul a fost acum total uitat, iar în 2-3 ani s-ar putea să ne confruntăm, din nou, cu aceeaşi problemă”, a avertizat Victor Paul Dobre.

Acesta nu a trecut sub tăcere unicul eveniment organizat, după viitură, de autorităţi, vizita specialiştilor olandezi la Prefectură, dar a ţinut să precizeze că „specificul ţării lor este de aşa natură, încât soluţiile propuse de ei nu sunt aplicabile şi la noi”.

Citit 541 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.