Proiectele romilor, cu sprijin calificat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Centre pentru emanciparea etniei rome, în judeţ *

Consiliul Judeţului a aprobat, marţi, încheierea unui parteneriat cu asociaţia neguvernamentală Partida Romilor „Pro Europa”. Parteneriatul are drept scop derularea unor proiecte în beneficiul etniei rome din judeţ, sprijinirea liderilor romi la accesarea de fonduri europene şi  accesul romilor la educaţie, cultură şi integrare economică.

Parteneriatul este semnat de liderul Alianţei, deputatul Nicolae Păun, şi de preşedintele CJ, Eugen Chebac.

CJ a aprobat marţi, de asemenea, un parteneriat cu Alianţa Romilor din judeţul Galaţi, concret, pentru derularea proiectului „Sunt activ”.

Asociaţia gălăţeană are nevoie de un partener deja specializat în domeniul asistenţei sociale, conform practicii proiectelor europene, pentru a câştiga un proiect în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Alianţa Romilor a mai câştigat şi alte astfel de proiecte în beneficiul etniei din judeţ. 

„Sunt activ!” vizează „creşterea accesului pe piaţa muncii, în activităţi non-agricole, a persoanelor care trăiesc în mediul rural, cu accent deosebit pe tineri, prin îmbunătăţirea calităţii resurselor umane şi prin furnizarea serviciilor de sprijin integrate”.

Prin proiect vor fi înfiinţate, în parteneriat cu autorităţile locale, Centre de Incluziune Profesională care vor asigura două tipuri de servicii: consiliere individualizată, programe de formare şi asistenţă pentru a accesa piaţa muncii etc. şi servicii integrate (educaţie, asistenţă socială, consiliere şi mediere profesională) care să contribuie la creşterea motivării pentru participare activă pe piaţa muncii.

Citit 584 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.