Ce lucrări s-au finalizat în Barboși și Filești

Ce lucrări s-au finalizat în Barboși și Filești
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

S-au finalizat lucrările de extindere a rețelei de apă și de canalizare în cartierele Barboși și Filești, anunță Primăria municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal.

„Am devenit unul dintre puținele orașe racordate aproape în întregime la rețeaua de apă și canalizare. Suntem la circa 99% din acest punct de vedere. Fiecare cartier al orașului nostru este important, iar pentru gălățenii de la Filești și Barboși este cu siguranță o veste bună pentru că vorbim de accesul la servicii de bază. În ultimii ani avem un adevărat record de investiții derulate în diferite zone ale Galațiului pentru modernizarea și extinderea rețelei de apă și canalizare”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Conform Primăriei, în cartierul Barboși s-au realizat 5,7 km de rețele de apă potabilă, 7,7 km de rețele canalizare, dar și trei noi stații de pompare a apei uzate. În cadrul rețelei de distribuție s-au realizat circa 150 de branșamente, cămine, hidranți, subtraversări drumuri, dar și șapte cămine de monitorizare a presiunii, a debitului și a concentrației de clor echipate cu sisteme de transmitere la distanță a acestor parametri, în timp real, care sunt deja integrate în programul noului dispecerat. În toate căminele executate s-au montat pe branșamente contoare electromagnetice cu citire la distanță.

În cartierul Filești s-au realizat 4,5 km rețele apă potabilă, 5,2 km rețele canalizare și 3 stații de pompare a apei uzate. În rețeaua de distribuție s-au executat circa 230 de branșamente, cămine, hidranți, subtraversări drumuri, precum și șapte cămine de monitorizare a presiunii, debitului și concentrației de clor echipate cu sisteme de transmitere la distanță a acestor parametri, în timp real, care sunt deja integrate în programul noului dispecerat. În toate căminele executate s-au montat pe branșamente contoare electromagnetice cu citire la distanță.

Lucrările fac parte dintr-un contract de 36,3 milioane de euro fără TVA, derulat de Apă Canal, în cadrul căruia sunt cuprinse și alte zone din municipiul Galați. Valoarea contractului este de 36,3 milioane de euro fără TVA.

Citit 2293 ori Ultima modificare Joi, 16 Noiembrie 2023 20:12

4 comentarii

 • Vineri, 17 Noiembrie 2023 13:16
  5.2.209.***
  Mavgo si Rotary sa traiasca!
  1
  5
 • postat de Jonny
  Joi, 16 Noiembrie 2023 17:40
  89.39.81.***
  Cartierul Filești nu se termină la linia ferată .Mai așteptăm un cincinal.
  0
  11
 • postat de Elena
  Joi, 16 Noiembrie 2023 08:50
  83.103.189.***
  Daca m-ar pune pe mine sa asfaltez, s-ar putea sa arate mai bine.
  5
  17
 • postat de JOHN
  Joi, 16 Noiembrie 2023 07:49
  86.124.202.***
  HAI CU ALEGERILE,HAI CU ALEGERILE BETONEL!! În ultimii 3 ani am turnat beton pe lungime de 30 km însumînd o suprafață NEMAIVĂZUTĂ la alți primari și anume 180 km2 numai pe 75% din cît mi-am propus! Mai dați-mi ÎNCĂ o șansă să finalizez ce mi-am pus în gînd VĂ ROG!!Semnat BETONEL!! VOI REVENI CURÎND!
  5
  24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro