Profesorul Petru Alexe a părăsit PDL

Profesorul Petru Alexe a părăsit PDL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printr-o „Scrisoare deschisă… către PDL Galaţi şi un Post scriptum pentru PRIMAR” consilierul local Petru Alexe îşi anunţă, începând din 4 noiembrie, demisia din PDL şi, implicit, din toate funcţiile pe care le-a deţinut în partid.

Contactat telefonic, prof.dr.ing. Petru Alexe a admis că gestul său are legătură cu şedinţa de îndată de marţi a Consiliului Local, când s-a decis participarea Primăriei la licitaţia pentru Hotelul Faleza.

Regrete

„Îmi pare rău să constat că nu mai regăsesc nimic din ideologia democrată sau, dacă vreţi, democrat liberală în acest partid şi, în mod special, la filiala Galaţi. Nu mai recunosc în jurul meu colaboratori, prieteni, aliaţi sau, dacă vreţi, colegi de echipă”.

„Mă simt stingher când eu vorbesc de măria sa „adevărul”, iar ceilalţi vorbesc despre măria sa „banul”, „interesul”, „poziţia” sau „trocul”. Nu cred că PDL Galaţi se află pe drumul bun. Prea multe furtuni, prea mulţi farseuri, prea multă minciună (sau… ocolire a adevărului)”, scrie Petru Alexe, în scrisoarea către partid.

„Şedinţele de îndată sunt ilegale!”

Contactat telefonic, Petru Alexe ne-a mărturisit că demisia sa are legătură cu şedinţa de îndată de marţi. „Lucrurile s-au adunat în timp, dar aceasta a fost bomboana de pe tort. Acele şedinţe de îndată sunt ilegale!

Le-am propus soluţia extrem de simplă să cumpărăm caietul de sarcini, să-l studiem şi apoi să luăm hotărârea dacă participăm la licitaţie pentru Hotelul Faleza. Colegii mei care au votat pentru licitaţie înseamnă că au nişte probleme, nişte legături în urmă care îi obligă.

În şedinţe au mai fost situaţii în care am demonstrat că am dreptate şi până şi colegii mei au votat invers! Eu nu mi-am făcut nimic din carieră pe linie politică, ci numai pe munca mea.

Nu m-a întrebat nimeni dacă sunt de acord să se depună această lege a educaţiei, unde sunt profesionist. Am avut amendamente care nu au fost luate în considerare de ai mei la putere!”, ne-a declarat Petru Alexe.

Revenind la scrisoarea deschisă, în post-scriptum-ul adresat primarului Dumitru Nicolae îi solicită „Cereţi-vă afară, domnule primar!”. Totodată anunţă că va da publicităţii toate datele pe care le posedă despre directorul Muzicalului, Florin Melinte. 

Părăsirea PDL va atrage şi pierderea mandatului de consilier local.

Citit 1343 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.