Facilități fiscale importante pentru firme și ONG-uri

Facilități fiscale importante pentru firme și ONG-uri
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Firmele și ONG-urile pot beneficia de facilități fiscale importante, anunță Primăria Galați. Cele trei scheme de minimis, despre care ați putut afla deja din ziarul "Viața liberă" au fost aprobate în ședința Consiliului Local de vineri, 26 ianuarie 2024.

Prima schemă de ajutor de minimis vizează acordarea reducerilor și scutirilor de la plata impozitului de clădiri și terenuri pentru investiții realizate pe raza administrativ-teritorială a municipiului Galați. Conform Primăriei, ajutorul se acordă sub formă de scutire sau reducere de la plata impozitului pe clădiri achiziționate sau construite după 1 ianuarie 2022 - indiferent de destinația economică a acestora - și a impozitului/ taxei pe terenurile aferente, pe perioada valabilității autorizației de construire, datorat de întreprinderile beneficiare pentru clădirile și terenurile situate în Galați. Condiția obligatorie este ca investiția să aibă o valoare de minimum 200.000 de euro și un număr mediu de cinci noi angajați. Cererile de scutire sau reducere la plată, însoțite de documentele doveditoare, se depun până la 31 martie pentru anul fiscal în curs.

Există și o schemă de ajutor de minimis pentru contribuabilii care dețin clădiri și terenuri situate în Parcul Industrial de pe raza administrativ-teritorială a municipiului Galați. Conform Primăriei, ajutorul se acordă oricărei persoane juridice angajate total sau parțial în activități comerciale, contribuabil la bugetul local al municipiului Galați, sub formă de scutire la plată impozitului pe clădiri și terenuri deținute la data acordării ajutorului de minimis și situate în Parcul Industrial de pe raza administrativ-teritorială a municipiului Galați. Cererile de scutire și documentele doveditoare se depun până pe 31 martie pentru anul fiscal în curs.

Cea de-a treia schemă de ajutor de minimis se referă la acordarea facilităților fiscale prevăzute în dispozițiile art. 456 alin. 2 lit. c, d și f, și art. 464 alin. 2 lit. b, d - f din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu completările și modificările ulterioare. Potrivit autorităților, ajutorul se acordă persoanelor juridice care datorează impozit/taxă pentru următoarele categorii de clădiri și/sau terenuri: utilizate pentru furnizarea de servicii sociale de către organizații neguvernamentale și întreprinderi sociale ca furnizori de servicii sociale; utilizate de organizații nonprofit folosite exclusiv pentru activitățile fără scop lucrativ; clădirile și terenurile retrocedate potrivit art. 1 alin. 10 din O.U.G. nr. 94/2000.

"Susținem activitatea companiilor care își desfășoară activitatea la Galați pentru că orice investiție înseamnă dezvoltare și locuri de muncă. Mai mult, oferim facilități și pentru organizații neguvernamentale", a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Citit 1062 ori Ultima modificare Vineri, 26 Ianuarie 2024 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.