Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galaţi are comandant nou

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galaţi are comandant nou
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Vineri, 26 ianuarie 2024, a avut loc ceremonia oficială de predare-primire a comenzii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) "General Eremia Grigorescu" al județului Galați, după ce colonelul Ion Toma, care s-a aflat în fruntea instituției în ultimii șapte ani, a ieșit la pensie. Predarea drapelului de luptă noului comandant s-a făcut în cadru festiv, în prezența șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a oficialităților locale și a șefilor structurilor MAI din județul Galați.

Noul inspector-șef de la Situații de Urgență este un ofițer de carieră, care a absolvit Academia de Poliție la arma "Pompieri" în urmă cu 22 de ani. Este vorba despre colonelul Fănel-Cătălin Racoviță-Mic, care a ocupat, până în prezent, funcția de șef al Centrului Operațional, respectiv pe cea de împuternicit prim-adjunct al inspectorului-șef.

Acesta a absolvit în anul 2002 Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", începându-și cariera la Grupul de Pompieri "General Eremia Grigorescu" al județului Galați ca ofițer responsabil de pregătirea personalului subunităţii pentru desfăşurarea acţiunilor de intervenţie în cadrul Secției de Pompieri Galați. În perioada 2003-2005, a fost adjunct al comandantului Secției de pompieri Galați. În anul 2005, a fost locțiitor al comandantului Detașamentului de pompieri Galați, având atribuții de coordonare, îndrumare și asigurare a intervențiilor. Din anul 2005 până în 2008, a fost ofițer specialist în cadrul Centrului operațional. Timp de șapte ani, a fost ofițerul responsabil cu mobilizarea în cadrul ISU Galați, compartiment unde a revenit în 2015, după o scurtă vreme, ca adjunct la comanda Secției de pompieri Tecuci.

Din 2016 a fost șeful Centrului Operațional din cadrul ISU Galați. Cu un astfel de CV, colonelul Racoviță-Mic este unul dintre cei mai experimentați ofițeri activi pe care îi are la acest moment ISU Galați, ceea ce l-a recomandat pentru funcția pe care a preluat-o, oficial, vineri, 26 ianuarie, odată cu drapelul de luptă al unității.

34 de ani sub arme

Preluarea ștafetei s-a făcut în prezența celui care, tot de ieri, devine, oficial, fostul inspector șef, col. (r.) Ion Toma, ofițer care în ultimii șapte ani a fost la comanda ISU Galați. O mare parte din cariera de 34 de ani sub arme, col. (r) Ion Toma și-a desfășurat-o în slujba Protecției Civile, iar în calitate de comandant al ISU Galați, funcție pe care a preluat-o în 2016, a participat la sute de intervenții, dar și-a pus amprenta și pe mai multe proiecte: reabilitarea termică a sediului Inspectoratului și a Detașamentului de pompieri Galați, demolarea și reconstruirea Detașamentului de pompieri Tecuci, parteneriatul cu Republica Moldova pentru creșterea protecției populației în situații de urgență, demolarea și reconstruirea sediului Gărzii de intervenție Berești (proiect ce va debuta în anul 2024), precum și construirea unor pichete de intervenție la Berheci și Corod.

Citit 7480 ori Ultima modificare Marți, 30 Ianuarie 2024 18:23

2 comentarii

  • postat de Hxhcchc
    Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024 21:14
    51.179.111.***
    E un erou. S-a pensionat mai târziu de 45 de ani. Chiar merită o pensie specială babană cu facilități și gratuități la tot felul de sanatorii și edificii turistice din circuitul mai.
    3
    3
  • postat de Galatean
    Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024 08:58
    5.13.164.***
    Felicitări! Ani multi, sanatori și frumoși de pensie!
    Da. 34 de ani de muncă.... Nu 25 și la 40 -45 te-ai pensionat...
    Felicitări!
    2
    17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.