Încep lucrările de modernizare a 60 km de drumuri din județ, între Bălăbănești şi Traian

Încep lucrările de modernizare a 60 km de drumuri din județ, între Bălăbănești şi Traian
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Contractul de lucrări ce vizează modernizarea a aproape 60 km de drumuri județene, pe ruta Bălăbănești - Bălășești - Ciureștii Noi - Ciureștii Vechi - Cotoroaia - Cerțești - Blânzi - Corod - Valea Mărului - Slobozia Conachi - Schela (ferma de la Greaca) - Șendreni (extravilan) - intersecția cu DN 25 (pod sat Traian) a fost semnat luni, 5 februarie, informează Consiliul Județean Galați.

Valoarea totală a investiției este de peste 363 milioane de lei (aproximativ 73 milioane de euro - n.r.), finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Sud-Est (PRSE) 2021-2027.

Licitația pentru realizarea lucrărilor a fost câștigată de asocierea SC Tancrad SRL - SC Citadina 98 SA - SC Lemacons SRL - SC Oldroad Construct SA, în cursul zilei de luni fiind emis și ordinul de începere a lucrărilor, partea de proiectare fiind deja realizată.

"Este o investiție record de modernizare a infrastructurii rutiere din județul nostru. Practic, demarăm una dintre cele mai complexe lucrări de pe drumurile județene, pe aproape 60 de kilometri, amenajând o axă rutieră modernă care va străbate județul de la nord la sud și care va fi o alternativă atât pentru DN 25, cât și pentru DN 24 D. Pe acest tronson, format din cinci drumuri județene, sunt porțiuni de drum pe care nu s-a mai intervenit de foarte mult timp, însă și porțiuni din pământ, precum cea dintre ferma Greaca (Schela) și DN 25. Aproximativ 100.000 de oameni din județ vor beneficia de această importantă lucrare, care va crea și noi locuri de muncă. Va fi consolidată fundația drumului, se va lărgi partea carosabilă și vom moderniza 12 poduri mari și peste 1.000 de podețe, inclusiv pentru acces în gospodării. Mai mult, în cadrul investiției, pentru reducerea efectelor poluării, vom împăduri aproape 60 de hectare de teren degradat", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Perioada de derulare a lucrărilor este de 36 de luni, astfel că întregul drum ar urma să fie finalizat în primul trimestru din 2027.

Citit 4001 ori Ultima modificare Marți, 06 Februarie 2024 12:22

1 comentariu

  • postat de un cetetan
    Miercuri, 07 Februarie 2024 17:49
    84.232.168.***
    o sa, o sa , o sa ....... ne apropiem de 2030 cu pasi repezi, 40 de ani de la revolutie
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.