Investiție de 1,3 milioane de euro la Școala de Arte Galați (FOTO și VIDEO)

Investiție de 1,3 milioane de euro la Școala de Arte Galați (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Bucurie mare pentru reprezentanții Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galați, după ce noua sală de evenimente este gata. Ea va găzdui spectacolele elevilor Școlii de Arte, dar şi alte manifestări și este o investiție așteptată de ceva vreme de toată lumea.

Joi dimineață, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, alături de directorul Centrului Cultural, Vali Viorel Sandu, au tăiat panglica, vorbind apoi despre importanța unui astfel de centru la Galați.

Clădirea este lipită de sediul actual al Centrului Cultural și are o istorie zbuciumată, fiind revendicată cu acte false de un presupus fost proprietar, după care a devenit subiectul unui proces, reabilitarea şi transformarea în ceea ce este acum fiind posibilă doar după câştigarea ei în instanţă.

Investiția, în valoare de 1,3 milioane de euro, este realizată cu fonduri europene atrase de către județul Galați, prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, în cadrul unui parteneriat cu raionul Hîncești și Primăria comunei Mereșeni din ţara vecină, valoarea totală a proiectului fiind de 1,8 milioane de euro. "Este o zi deosebită pentru comunitatea noastră. Acesta este rezultatul unei colaborări frumoase, care a fost posibilă datorită muncii în echipă. Noua sală de spectacole va fi locul în care se vor desfășura spectacolele captivante ale elevilor talentați ai Școlii de Arte. Aici, fiecare notă muzicală, fiecare mișcare de dans și fiecare expresie artistică vor prinde viață și vor încânta sufletele celor care ne trec pragul", a spus Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.   

Noua sală de spectacole are 154 de locuri, facilități moderne și echipamente de înregistrare de ultimă generație. Această sală va găzdui o varietate de evenimente culturale, inclusiv spectacolele organizate de Școala de Arte a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, precum și proiecții de film, conferințe și dezbateri pe teme culturale sau educaționale.

"Pentru viitorul copiilor noștri, pentru a încuraja performanța, am creat acest spațiu, iar acum cei aproximativ 1.000 de cursanți ai Școlii de Arte din cadrul CCDJ au un loc al lor în care își pot exprima liber talentele și pasiunile. Suntem recunoscători pentru fiecare premiu pe care aceștia îl aduc la Galați. Avem elevi care au obținut premii la concursuri și festivaluri importante din țară și din străinătate, avem participanți la concursuri precum "Românii au Talent" și "Vocea României". De asemenea, mă bucur că părinții nu vor mai fi nevoiți să stea înghesuiți la spectacolele copiilor și că de acum înainte le pot urmări prestațiile într-o sală modernă și încăpătoare. Susținem performanța, încurajăm creativitatea, iar această realizare este un angajament ferm al Consiliului Județean Galați în ceea ce privește promovarea culturii", a mai adăugat Costel Fotea.

Pentru a marca așa cum se cuvine momentul, pe noua scenă au urcat elevii de la clasa de canto/muzică populară, însoțiți de profesoara coordonatoare Mitrița Velicu. În egală măsură, atât președintele Consiliului Județean Galați, cât și directorul CCDJ au mulțumit profesorilor care își desfășoară activitatea aici, exprimându-și recunoștința pentru profesionalismul de care aceștia dau dovadă.

Citit 1799 ori Ultima modificare Joi, 07 Martie 2024 19:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.