Pensionarii nu renunţă la pichetarea PDL-ului

Pensionarii nu renunţă la pichetarea PDL-ului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a patra oară în această lună, pensionarii gălăţeni au pichetat sediul PDL Galaţi, de pe strada Domnească. Ca de obicei, acţiunea a fost organizată de Alianţa Europensionarilor din Galaţi, în faţa sediului adunându-se, ieri, în jur de 20 de vârstnici.

„Nu renunţăm la pichetarea PDL, atât timp cât domnul Mircea Toader nu ne va da garanţii că se va respecta legea. Noi nu cerem nimic în plus, vrem doar aplicarea legilor”, ne-a declarat unul din aprigii protestatari, Vasile Bucătaru („33 de ani de muncă la grupa I”, cu o pensie de 1.200 de lei).

„Eu, de pildă, nu am venit aici pentru pensie, pensia mea este îndestulătoare, însă guvernanţii trebuie să înţeleagă că trebuie să creeze locuri de muncă pentru copiii şi nepoţii noştri, că nu mai au unde lucra”, ne-a spus un alt pensionar, Neculai, cu o pensie de 1.250 de lei.

Ca şi în celelalte două zile de vineri, când au pichetat sediul PDL, nici acum pensionarii gălăţeni nu au fost întâmpinaţi de vreun parlamentar al Puterii.

Preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi, Cristea Toader, a spus că acţiunile de pichetare a sediului partidului de guvernământ vor continua până la Crăciun, când, dacă nu li se va rezolva niciuna din cereri, vor  aduce la partid,  în mod simbolic, o mămăligă.

Iritaţi şi nemulţumiţi

Iritaţi de obligaţia pensionarilor de a contribui la coplata serviciilor medicale dacă pensia depăşeşte 700 de lei, vârstnicii şi-au ieşit, la un moment dat, din pepeni, când o doamnă a ieşit din curtea PDL şi le-a aruncat, peste umăr: „la PSD de ce nu protestaţi, ce, doar PDL e rău?”.

În urma femeii (care avea ceva viteză), pensionarii au început să huiduie şi să spună că „toate partidele se folosesc de noi şi nu ne ajută, dar PDL e la guvernare acum, el are puterea să facă ceva!”.

Au urmat de acum obişnuitele huiduieli la adresa Guvernului şi preşedintelui ţării, inclusiv sloganul strigat, prima oară, de poliţişti, la protestul de la Bucureşti. 

Printre cererile pensionarilor se află:

-    respectarea legilor 218 şi 250 privind grupele de muncă, şi, respectiv, stabilirea valorii punctului de pensie la 45 la sută din salariul brut,

-    dispariţia coplăţii pentru cei cu pensii de până în 1.000 de lei,

-    asigurarea gratuită a medicamentelor pentru bolnavii cronici,

-    acordarea biletelor de tratament pe toată perioada anului, 

-    îmbunătăţirea asistenţei sociale şi a serviciilor medicale.

Citit 635 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.