Ana are aur. Galaţiul are premianţi

Ana are aur.  Galaţiul are premianţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Festivitatea de sărbătorire a laureaţilor municipiului Galaţi, care a avut loc duminică după-amiază la Teatrul Muzical, a fost din nou marcată de absenţele autorităţilor. Supărat, decanul de vârstă al Consiliului Local, arbitrul Nicolae Rainea, le-a acordat absenţilor un cartonaş galben.

La anul va fi altfel?

Deşi medicii i-au interzis să facă efort fizic, nimic nu l-ar fi putut opri pe arbitrul Nicolae Rainea să deschidă, ca în fiecare an, Serbările Galaţiului la Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

Primarul Dumitru Nicolae a glumit spunând că nea Nicu şi-ar fi pregătit discursul de Serbări încă de prin august. De data aceasta, Rainea n-a mai putut trece cu vederea fotoliile rezervate oficialităţilor, rămase goale, şi a ţinut să-i arate cu degetul pe absenţi:

„Lipsesc şi în prezidiu şi în sală foarte mulţi oameni care trebuia să fie prezenţi. Parcă îmi pare rău că nu mi-am luat cartonaşele. Oricum, un cartonaş galben verbal pot primi!”, i-a mustrat Nicolae Rainea.

Dacă anul trecut, din motive de sănătate, primarul Dumitru Nicolae a lipsit de la festivitate, anul acesta a preferat să-l lase pe „viitorul primar al Galaţiului”, după cum l-a prezentat, adică pe vicele Nicuşor Ciumacenco să premieze personalităţile Galaţiului.

Edilul şef al urbei a promis din nou că de la anul sărbătoarea laică va fi separată de cea religioasă, a Sfântului Apostol Andrei.

Critici şi mulţumiri

Consiliul Local şi Primăria s-au „încăpăţânat” să-i acorde Premiul municipiului Galaţi lui Dorinel Ionel Munteanu, antrenorul echipei de fotbal Oţelul Galaţi, deşi au fost avertizaţi că nu va veni nimeni să ridice diploma şi florile.

La şedinţa CL la care a fost aprobată lista premianţilor, liberalul Marius Stan le-a arătat obrazul colegilor săi, „mulţumindu-le” pentru onoarea de a fi fost omis din rândul premianţilor clubul pe care îl conduce şi care a reuşit o extraordinară performanţă.

Încercând să repare greşeala, Comisia de Cultură şi Sport a CL a propus şi votat ad-hoc acordarea unei distincţii antrenorului Dorinel Munteanu, dar Marius Stan a refuzat ferm: „Mulţumim, dar acum nu mai primim!”.

La festivitatea de premiere de duminică, Oţelul a primit aplauzele calde ale publicului, chiar dacă recunoaşterea valorii şi a performanţei printr-un act simbolic, o diplomă, a fost una forţată, stângace.

„Ana are aur”, a anunţat la microfon, simplu şi emoţionant în acelaşi timp, antrenorul Paul Gâlea, venit să ridice premiul oferit gimnastei Ana Porgras. Premiat ulterior pentru meritele sale de antrenor, Paul Gâlea s-a bucurat că „Sunt apreciate şi găinile, nu numai ouăle” şi a cerut sprijinul Primăriei pentru sala de gimnastică.

Mai trebuie spus că Primăria nu le-a oferit elevilor, studenţilor şi sportivilor doar o diplomă, ci şi un cec în valoare de 500 de lei.

Un spectacol oferit de talentaţii elevi ai Liceului de Artă, printre care s-au aflat şi vedete cunoscute precum Maria Crăciun şi Ana Maria Covrig, a încheiat festivitatea de premiere.

Citit 581 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.