* Directorul Ecosal, Ion Ionescu, spune că, iniţial, lucrarea a fost de înlocuire a bordurilor stricate, după care Primăria a dat comandă să fie schimbate toate *
„Ţara arde şi baba se piaptănă”, cam aşa îşi spun gălăţenii care trec, zilnic, prin Ţiglina I şi îi urmăresc pe angajaţii Ecosal care lucrează la înlocuirea bordurilor ce delimitează spaţiul verde al scuarului de pe mijlocul Brăilei.
În condiţiile în care zeci de străzi sunt în lucru, sau arată ca după bombardament, din cauza diverselor şi eternelor lucrări, în condiţiile în care Primăria municipiului Galaţi a decis reducerea cu o treime a corpurilor de iluminat de pe stradă, ca să facă ceva economii la bugetul local, cetăţenii se întreabă, pe bună dreptate, dacă înlocuirea bordurilor de pe Brăilei era chiar aşa o prioritate?
Mai ales că nu se ştie dacă bordurile nu vor fi sparte la anul odată cu alte lucrări de pe stradă.
„Iniţial, muncitorii Ecosal au început înlocuirea bordurilor deteriorate de la scuar, însă, după aceea, Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei municipiului Galaţi a decis să se înlocuiască bordurile în totalitate”, ne-a explicat directorul SC Ecosal Prest Galaţi, Ion Ionescu.
Acesta a precizat că „deocamdată nu pot preciza valoarea exactă a lucrărilor, se va face un deviz la finalizarea acţiunii”. Cât priveşte bordurile noi, „le-am achiziţionat de la două firme: Confort şi Unicom”, a mai precizat Ion Ionescu, fără să poată da o sumă exactă a achiziţiei.
Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi, Nicoleta Manole, „…lucrarea urmează să se finalizeze în cursul lunii decembrie, când se va cunoaşte şi valoarea totală a ei, conform situaţiei de lucrări. Toată lucrarea a fost dată Ecosal, prin încredinţare directă”.
Evident, pe scară ierarhică, bănuim că şi Direcţia Tehnică, cea care a comandat Ecosalului să înlocuiască toate bordurile, a primit, la rândul ei, OK-ul din partea altor şefi, precum primar sau viceprimar… Ca în majoritatea poveştilor în care actorul este Primăria, responsabilitatea deciziei rămâne învăluită în mister…
Că niciodată nu vei putea mulţumi pe toată lumea este adevărat. Dar să reuşeşti să îi nemulţumeşti pe toţi este o mare realizare. Iar cu astfel de decizii, gen înlocuirea bordurilor, timp în care sunt străzi întregi pe care nu se poate circula, este foarte uşor să iriţi opinia publică!
Iar dacă vorbim despre motivele iritării generale faţă de o astfel de lucrare să mai adăugăm unul: invidia. Căci ce altceva decât invidie poţi simţi faţă de o firmă (ca, de exemplu, Ecosal) care nu doar că primeşte lucrări prin încredinţare directă, dar nici măcar nu are grija de a se „încadra” într-un anumit buget, de vreme ce abia la finalul lucrării va face socoteala, ce va fi decontată de Primărie?!