Viceprimarul Ciumacenco ameninţă Electrocentrale „Dacă nu înţelege, vom trece la măsuri radicale”

Viceprimarul Ciumacenco ameninţă Electrocentrale „Dacă nu înţelege, vom trece la măsuri radicale”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Dumitru Nicolae, şefii Electrocentrale şi Apaterm vor discuta din nou despre furnizarea energiei termice, sâmbătă, deci se pare că până în acest weekend nu se întrezăreşte nicio speranţă de încălzire pentru caloriferele noastre. De luni, însă, dacă tot nu vom avea căldură, viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco ameninţă cu măsuri radicale împotriva Electrocentrale, dar preferă să ţină secret în ce vor consta ele: „Unii oameni din spatele Electrocentrale încearcă să pună acum presiune pe Primărie pentru a da distribuţia către Electrocentrale, şi nu e corect! N-o să iasă ce vor ei! Decent şi corect este ca între Electrocentrale şi Primărie să existe o colaborare corectă şi onestă. Dl primar este genul care merge pe reconciliere, dar mai sunt şi eu care uneori mai sunt şi adeptul unor măsuri radicale. Dacă nu se înţelege, vom trece pe măsuri radicale. O să vedeţi la momentul oportun, dacă nu se ajunge la înţelegere! Dacă până luni nu se rezolvă problema, de luni încolo o să încercăm şi alte variante. De luni, gălăţenii vor avea căldură, dacă nu, cei care refuză trebuie să-şi asume public. Căldura în şcoli, spitale şi locuinţe nu ţine de politică, ţine de bun-simţ”, a declarat ieri Nicuşor Ciumacenco.

Viceprimarul admite că în problema căldurii nu numai Electrocentrale e vinovată, şi Apaterm, şi Primăria, şi Consiliul Local dar şi Guvernul au partea lor de vină. „În 2006, când s-au şters datoriile Electrocentrale,  trebuia să se meargă până la capăt, să se şteargă şi datoriile Apaterm şi mai departe datoriile populaţiei. Acest lucru nu s-a întâmplat. Moral şi corect era ca, acum, Eelectrocentrale să dea un comunicat în presă şi să spună:  «Noi nu furnizăm agent termic». Gălăţenii nu trebuie să sufere pentru că Electrocentrale şi unii colegi din Consiliul Local consideră că nu trebuie să aibă căldură. Nu e firesc ceea ce se întâmplă şi cred că unii oameni politici trebuie să-şi asume faptul că astăzi Galaţiul nu are căldură”, a mai spus Ciumacenco.

Potrivit viceprimarului, Primăria a plătit anticipat către Electrocentrale 3,8 milioane de lei, dar societatea nu a furnizat nimic pentru aceşti bani. Atunci când se va semnează actul adiţional între Apaterm şi Electrocentrale şi începe furnizarea căldurii, municipalitatea va mai plăti 2,5 milioane de lei.

Citit 3297 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2011 20:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.