Infochioşcurile, mult mister şi niscaiva utilitate

Infochioşcurile, mult mister şi niscaiva utilitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timp ce în multe din municipiile ţării infochioşcurile nu mai reprezintă demult un mister pentru cetăţeni, la Galaţi este încă o mare noutate! Singurul infochioşc funcţional şi pe care îl poate folosi nestingherit oricine este cel amplasat în holul Prefecturii Galaţi.

Aparatul, o investiţie destul de importantă – minim 5.500 de euro, conform surselor on-line – a fost achiziţionat cu bani guvernamentali, în cadrul Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative din Fondul Social European 2009-2010.

Din păcate, infochioşcul nu conţine şi informaţii generale despre oraş, ci doar cele referitoare la Prefectură. Totuşi, prin simpla atingere a ecranului, se pot afla date publice, telefoane sau adresele instituţiilor publice, pe care, altfel, nu le-ai putea afla dacă eşti pe stradă şi nu ai la dispoziţie o reţea racordată la internet, pentru informare. În Galaţi au mai existat trei infochioşcuri, achiziţionate în 2004, de Primărie, însă nici unul din ele nu mai funcţionează în prezent.

 

Citit 816 ori Ultima modificare Marți, 22 Noiembrie 2011 21:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.