Aleşii locali şi-au îndreptat gafa: Bani europeni pentru recalificarea elevilor

Aleşii locali şi-au îndreptat gafa: Bani europeni pentru recalificarea elevilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La ultima şedinţă a Consiliului Local din acest an, aleşii au îndreptat gafa pe care au comis-o la întrunirea anterioară când, suspiciunile grupului PDL, lipsa de comunicare, de informare, dar şi de organizare a şedinţelor au pus beţe în roate unui proiect pe bani europeni. Concret, proiectul prevedea aprobarea resurselor financiare şi a cofinanţării proiectului „3R Recalificare, Responsabilitate, Reuşită”.

Vă reamintim că grupul PDL din Consiliul Local, prin Petru Alexe, a cerut detalii cu privire la volumul de cofinanţare, dar n-a avut cine să-i răspundă aşa că primarul s-a grăbit să retragă proiectul de pe ordinea de zi. Ulterior, consilierul local PSD Daniel Apetrăchioaie avea să reproşeze retragerea de pe ordinea de zi a un proiect de hotărâre pentru 3.799 de lei – mai puţin de 40 de milioane de lei vechi prin care Grupul Şcolar „Anghel Saligny” putea să-şi recalifice elevii care nu se încadrează în alte clase pentru instalatori. Proiectul a fost repus pe ordinea de zi a şedinţei şi a fost votat cu o singură abţinere.

Aleşii locali şi-au dat acordul pentru asigurarea de la bugetul local al municipiului Galaţi a sumei de 3.799 lei reprezentând contribuţia proprie a partenerului Grup Scolar “Anghel Saligny” şi asigurarea temporară, în condiţiile rambursării ulterioare, a cheltuielilor şi a resurselor financiare (inclusiv TVA) necesare implementarii proiectului “3R Recalificare, Responsabilitate, Reuşită”.

Timp de 24 de luni, liceul va susţine stagii de instruire de lucrător social şi de instalator pentru instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, şi se va dota cu mobilier, echipamente de calcul şi echipamente periferice de calcul, scaner, imprimantă multifuncţională, copiator, programe informatice precum şi materiale consumabile.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 2.116.798 de lei, din care 140.000 lei reprezintă cheltuieli neeligibile ale proiectului şi 1.976.798 de lei - cheltuieli eligibile ale proiectului finanţate astfel: 1.879.004,46 lei din Fondul Social European, 58.113,54 lei cofinanţare din bugetul naţional, 35.881 lei de la Asociaţia Judeţeană a Pescarilor Sportivi Galaţi şi 3.799 lei contribuţia liceului.

Citit 1208 ori Ultima modificare Vineri, 30 Decembrie 2011 16:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.