Senatorul Saghian a prins glas după ce a fost criticat pentru slaba activitate de parlamentar

Senatorul Saghian a prins glas după ce a fost criticat pentru slaba activitate de parlamentar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După raportul IPP, senatorul gălăţean a ţinut nu mai puţin de şase discursuri într-o lună şi jumătate!

Îngrijorat sau nu de notele proaste pe care i le-a dat Institutul de Politici Publice în acest an (care l-a evidenţiat pentru numeroasele absenţe dar şi pentru „scurtimea” discursurilor din Cameră), senatorul gălăţean Gheorghe Saghian şi-a dat silinţa să-şi repare imaginea pe ultima sută de metri. Ca atare, după ce, timp de doi ani şi jumătate (din 2008, de când a fost ales senator şi până la începutul vacanţei de vară din acest an) nu s-a remarcat decât o singură dată, când… a depus jurământul (la investirea în funcţie), în ultima lună şi jumătate, Saghian a luat cuvântul de şase ori!

Astfel, în noiembrie a luat cuvântul de două ori (pe 21 şi 29 noiembrie), iar în această lună de patru ori (pe 7, 14, 19 şi 21 decembrie).  Se poate spune că senatorul Saghian a atras atenţia Senatului timp de cinci săptămâni consecutive, în ultima săptămână (19-25 decembrie) luând cuvântul chiar de două ori!

Din cele şase luări de cuvânt, numai una se referă strict la o problemă locală; este vorba despre un amendament adus bugetului de stat pe 2012, discurs susţinut pe 14 decembrie, când a cerut alocarea a 1,5 milioane de lei de la rezerva Guvernului pentru modernizarea secţiei de medicină internă 2 a Spitalului Judeţean. Ca argument în alocare de bani, senatorul a spus că spitalul este vechi, de 35 de ani şi cu risc de infecţie, având în vedere decesul, în vară, a doi pacienţi infectaţi cu acinetobacter. Precizăm că nici unul din amendamentele USL la bugetul pe 2012 nu a fost aprobat de Putere. În rest, celelalte cinci discursuri ale lui Saghian sunt politice sau interpelări către diverşi miniştri, pe teme generale.

Reamintim că până la începutul acestei ierni, IPP l-a menţionat pe senatorul Gheorghe Saghian în topul parlamentarilor cu cele mai multe absenţe, dar şi în cel al parlamentarilor cu cele mai scurte discursuri, cu o durată cuprinsă între 26 şi 57 de secunde.

Citit 1687 ori Ultima modificare Joi, 29 Decembrie 2011 16:42

7 comentarii

 • postat de Profesor Adrian Andrasescu
  Sâmbătă, 31 Decembrie 2011 20:49
  Prosti/nestiutori sunt cei care nu stiu pentru ce l-au trimis locuitorii din nordul judetului in parlament. Votantii din nordul judetului nu l-au trimis pe Saghian in parlament sa construiasca pod peste Dunare sau aeroport la Galati. Pun pariu ca daca Gheorghe Saghian va fi ministru al agriculturii, Romania va bate la fund criza mondiala. Cum?! Gheorghe Saghian stie f. bine ca porumbul este pentru Romania valuta forte: porumbul inseamna carne, lapte, branza, oua, lana si, prin ele, euro si dolari. El va sti sa cultive toate acestea. Inclusiv bunul simt in relatiile cu oamenii. La multi ani maestre de la un sociolog, presedinte al unui sindicat din invatamant de orientare liberala.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Profesor Adrian Andrasescu
  Sâmbătă, 31 Decembrie 2011 18:58
  Gheorghe Saghian e un om de prea bun simt, de prea mare caracter ca arate ca se afla in treaba. El stie ca in parlamentul asta, cu votul care se da in functie de cum ridica degetul mare Mircea Toader, in care Boc isi asuma tot, daca vorbesti de la tribuna parlamentului, vorbesti degeaba. Gheorghe Saghian stie sa faca foarte multe pentru ca a facut deja foarte multe si cat a fost inginer agronom si presedinte de CAP la Cosmesti, si cat a fost director la Directia Agricola, dupa '90. Sa castige USL alegerile si Gheorghe Saghian poate fi cel mai bun ministru al agriculturii din '90 incoace. Profesional e un fel de Andrei Marga al agriculturii dar mai putin vorbaret.
  0
  0
  Raportează
 • postat de JAN
  Sâmbătă, 31 Decembrie 2011 08:43
  nici nu stiam ca exista acest parlamentar si cati or mai fi ca el care au mancat banii cotribuabililor degeaba, caci pt. acest oras nu au facut nimic rezultatele se vad in acest oras ROSU.probabil se si gandesc deja la un nou mandat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Vineri, 30 Decembrie 2011 10:00
  Prost nu e parlamentarul de Galati care doarme`n front cu arma`n mana, in loc sa il framante finantarea pentru atat de importantele si doritele proiecte galatene de infrastructura (poduri, aeroporturi, drumuri express etc) sau cele regionale de dezvoltare (spital regional, cart. D. Cantemir, Zona Libera etc). Prost e ala de-l voteaza si si mai prost e ala de-l voteaza si a doua oara !
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Vineri, 30 Decembrie 2011 09:28
  porcul (adevarat) nu se ingrasa in ajun! porcii (parlamentari) da!!
  p.s. sa ma scuze porcii din intreaga porcime pt ca i-am jignit comparandu-i cu parlamentarii!
  0
  0
  Raportează
 • postat de POPPEL
  Vineri, 30 Decembrie 2011 01:02
  Decat sa vorbesc ca BOUL in fata portii,mult si prost,ca alti parlamentari de-ai nostrii,Galateni,mai bine putin si cu eficienta maxima.Nea SAGHIAN tace si le coace,sau cel putin asa cred despre Dumnealui.Voi fi mai atent de acum in colo,il voi monitoriza mai in amanuntit,in timpul liber .Decat ca PINTEA frumuselul,mai bine ca SAGHIAN ce nu-i iese din vorba lui NICA.Disciplina de partid ce-si va arata roadele si-n orasul nostru.Carcotasii vor incepe a scrie ca sunt membru P.S.D.,ei uite ca nu-s.Ba da,sunt ceva,sunt-ANALFABET-asa cum spunea un vasal (GAVAN) de-a lui nenea ce-i sef la P.C.Galati.Da,sunt ANALFABET,dar un ANALFABET cu DEMNITATE.Celor din U.S.L. Galati de aveti sange-n instalatie?,DEMNITATE?,sa-i lasati,sa-i abandonati pe centura politicii pe marii CARMACI durbacelu,dumitrelu si pe mai voinicul ciumi,atunci nea NICA chiar ca li-ai tras-o-politic- celor 3.Sincer mi-e teama c-o sa puneti botul la vrajeala lor si cu putin timp inainte de alegerile din 2012 o vet lua in freza politichiei.Nea SAGHIANE,ai un cal de cursa lunga langa matale,calareste-l,pune-l la carat,pune-l la munca ca-ti poate aduce multi PRIMARI din judet,dar nu uita sa-l adapi,sa-l hranesti cu fan proaspat,ca-l stiu,odata necheaza si-l pierzi in marea salbaticie a politichiei Galatene.Ferice de cei ce nu fac politica,ce bine-mi E.Hai va PUP.POPPEL.
  0
  0
  Raportează
 • postat de acinetobacter
  Vineri, 30 Decembrie 2011 00:57
  Daca manca microfonul pupitrului senatorial,-era o stire-..! ...a transpirat putin la taierea (amendamentelor) "si lupta si dai" la pomana porcului. La anu si la multi ani !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.