Senatorul Saghian a prins glas după ce a fost criticat pentru slaba activitate de parlamentar

Senatorul Saghian a prins glas după ce a fost criticat pentru slaba activitate de parlamentar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După raportul IPP, senatorul gălăţean a ţinut nu mai puţin de şase discursuri într-o lună şi jumătate!

Îngrijorat sau nu de notele proaste pe care i le-a dat Institutul de Politici Publice în acest an (care l-a evidenţiat pentru numeroasele absenţe dar şi pentru „scurtimea” discursurilor din Cameră), senatorul gălăţean Gheorghe Saghian şi-a dat silinţa să-şi repare imaginea pe ultima sută de metri. Ca atare, după ce, timp de doi ani şi jumătate (din 2008, de când a fost ales senator şi până la începutul vacanţei de vară din acest an) nu s-a remarcat decât o singură dată, când… a depus jurământul (la investirea în funcţie), în ultima lună şi jumătate, Saghian a luat cuvântul de şase ori!

Astfel, în noiembrie a luat cuvântul de două ori (pe 21 şi 29 noiembrie), iar în această lună de patru ori (pe 7, 14, 19 şi 21 decembrie).  Se poate spune că senatorul Saghian a atras atenţia Senatului timp de cinci săptămâni consecutive, în ultima săptămână (19-25 decembrie) luând cuvântul chiar de două ori!

Din cele şase luări de cuvânt, numai una se referă strict la o problemă locală; este vorba despre un amendament adus bugetului de stat pe 2012, discurs susţinut pe 14 decembrie, când a cerut alocarea a 1,5 milioane de lei de la rezerva Guvernului pentru modernizarea secţiei de medicină internă 2 a Spitalului Judeţean. Ca argument în alocare de bani, senatorul a spus că spitalul este vechi, de 35 de ani şi cu risc de infecţie, având în vedere decesul, în vară, a doi pacienţi infectaţi cu acinetobacter. Precizăm că nici unul din amendamentele USL la bugetul pe 2012 nu a fost aprobat de Putere. În rest, celelalte cinci discursuri ale lui Saghian sunt politice sau interpelări către diverşi miniştri, pe teme generale.

Reamintim că până la începutul acestei ierni, IPP l-a menţionat pe senatorul Gheorghe Saghian în topul parlamentarilor cu cele mai multe absenţe, dar şi în cel al parlamentarilor cu cele mai scurte discursuri, cu o durată cuprinsă între 26 şi 57 de secunde.

Citit 1754 ori Ultima modificare Joi, 29 Decembrie 2011 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.