PSD vrea prioritate pentru eficienţa energetică

PSD vrea prioritate pentru eficienţa energetică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Europarlamentarul gălăţean PSD Adriana Ţicău i-a solicitat ministrului ceh pentru industrie, comunicaţii şi comerţ, Martin Rimen, ca preşedinţia cehă a UE să acorde o mai mare prioritate creşterii eficienţei energetice, în special în domeniul clădirilor. Intervenţia europarlamentarei a avut loc în cadrul dezbaterii propunerii Comisiei Europene privind îmbunătăţirea performanţei energetice a clădirilor, dosar în care Adriana Ţicău este raportor al PE.

Adriana Ţicău intenţionează să propună Comisiei Europene să realizeze un site web cu planurile naţionale pentru eficienţă energetică, ca de altfel şi introducerea posibilităţii ca până la 15 la sută din fondurile europene să fie folosite pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor.

Totodată, pentru o legătură mai puternică cu actorii naţionali şi regionali, raportoarea le-a scris miniştrilor de profil şi asociaţiilor şi reprezentanţilor comunităţilor locale, oferindu-le acestora posibilitatea de a propune îmbunătăţiri ale legislaţiei existente.

"Creşterea eficienţei energetice este unul dintre domeniile care, dacă beneficiază de sprijinul şi instrumentele necesare, poate avea o contribuţie semnificativă la reducerea emisiilor de CO2 şi a dependenţei UE de sursele tradiţionale de energie. Îmbunătăţirea eficienţei energetice este cea mai sigură, rapidă şi ieftină soluţie pentru reducerea consumului de energie, reducerea emisiilor poluante şi reducerea facturilor pentru electricitate şi încălzire", a declarat Adriana Ţicău.

Citit 1351 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.