Efectele discordiei politice din CJ: Pierderea unui milion de euro

Efectele discordiei politice din CJ: Pierderea unui milion de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cauza neînţelegerilor dintre cele două tabere create în CJ -  consilierii USL  de o parte şi cei ai PDL, Alexandru Teodorescu şi Eugen Chebac de cealaltă parte – în prima şedinţă din acest an nu au fost aprobate şapte hotărâri pentru accesarea a tot atâtea proiecte europene în valoare de peste un milion de euro. Proiectele a căror finanţare a fost pierdută ar fi fost aplicate pe programul de cooperare transfrontalieră România-Moldova-Ucraina şi se refereau la diverse aplicaţii: dezvoltarea mediului de afaceri, colaborare instituţională, comunicare transfrontalieră, reformă administrativă şi eficienţă energetică.    

Preşedintele CJ Galaţi a precizat că cele şapte proiecte sunt pierdute definitiv pentru că data limită până la care trebuia să fie depuse era 31 ianuarie, iar pentru obţinerea finanţărilor trebuia aprobate parteneriatele, finanţările şi cofinanţările. Întrebat de ce proiectele au fost depuse pe ultima sută de metri, Chebac a precizat că abia acum a fost gata documentaţia.


Societatea Jurnaliştilor, dezamăgită de votul USL   

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, „Societatea Jurnaliştilor „Dunărea de Jos” a luat act cu consternare de decizia consilierilor judeţeni membri ai partidelor ce formează USL, care în şedinţa Consiliului Judeţului de luni, 30 ianuarie 2012, au respins o serie de proiecte de hotărâri care aveau ca scop atragerea unor finanţări de peste 1 milion de euro din fonduri europene pentru derularea unor proiecte. Considerăm decizia politică a USL, de a anula drepturile cetăţenilor judeţului Galaţi la dezvoltarea zonelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, ca fiind una păguboasă şi lipsită de logică.

Suntem convinşi că într-un an electoral lupta politică acaparează întregul spectru social, dar aceste răfuieli nu trebuie sa afecteze interesele gălăţenilor.  De aceea, credem că respectul pe care aleşii judeţeni trebuie să-l poarte populaţiei judeţului Galati trebuie să se manifeste şi prin votarea unor proiecte de dezvoltare care să dea posibilitatea atragerii unor fonduri puse la dispoziţie de UE în condiţiile în care România este contributor la bugetul Uniunii. Întoarcerea banilor plăţiti de cetăţeni către bugetul UE prin finanţarea unor proiecte de dezvoltare reprezintă o recunoaştere a sacrificiului pe care fiecare gălăţean îl face la rândul său pentru a avea o viaţă mai bună şi un mediu economic şi social sănătos.

Această practică, de respingere unor proiecte de hotărâre pentru care Consiliul Judeţului a cerut finanţare europeană, doar din dorinţa purtării unor răfuieli sau răzbunări politice, trebuie să înceteze şi ne exprimăm convingerea că pe viitor interesele gălăţenilor vor prima în faţa oricăror interese de grup politic”.

Citit 1002 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2012 10:31

7 comentarii

 • postat de ofticat
  Miercuri, 01 Februarie 2012 22:19
  USL-ul vrea sa atinga culmea incompetentei si a tupeului... si e foarte aproape! Noua ne sufla vantul in punga si strangem din dinti pentru fiecare leut, iar ei arunca pe geam un milion de euro fara ca macar sa aiba bunul simt sa citeasca ce voteaza acolo. UN MILION DE EURO fratilor!!!!!!!! Sunt oameni care au murit pentru ca le lipsea 50 de euro sa-si cumpere medicamente, iar USLul se fuduleste ca "l-am blocat pe Chebac"! pentru 1.000.000 Euro din banii nostri! Sunteti nebuni!
  0
  0
  Raportează
 • postat de pavel
  Miercuri, 01 Februarie 2012 10:09
  foamea lor de bani publici dupa atatia ani de opozitie este monstruoasa. practic e sansa lor sa ajunga la putere sau sa dispara, asa ca vor minti si vor incurca cat pot.
  0
  0
  Raportează
 • postat de andrei
  Miercuri, 01 Februarie 2012 10:04
  Singurul element luat în considerare de consilieri a fost convingerea lor că astfel lovesc în Eugen Chebac, preşedintele CJ. Trist este faptul că furia a anulat capacitatea de a judeca oportunitatea proiectelor, chiar de către medici cu funcţie de consilieri judeţeni, care îşi desfăşoară activitatea în spital, şi ştiu foarte limpede cât de mare are nevoie colosul medical de îmbunătăţiri. Evident, mulţi dintre consilieri habar nu aveau ce votează şi au trântit proiecte în bloc, doar aşa, dintr-o înverşunare iraţională.
  0
  0
  Raportează
 • postat de bianca
  Miercuri, 01 Februarie 2012 09:58
  proiectele europene erau necesare pentru oras dar cine sa inteleaga asta, cei din opozitie? Ei nu vor ca lucrurile sa mearga bine, ci din contra se opun lor. Se vede impertinenta celor din opozitie la fiecare pas.
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Miercuri, 01 Februarie 2012 09:54
  c-asa e la noi! chiar daca vine unul cu o idee foarte buna, opozitia in speta, zice ca nu e buna!
  si retur!
  @cetatenii: voteaza-l linistit, ca oricum tu si cativa de prin transurb, protectia copilului si vreo 3-4 garajisti cu frica demolarii, il mai votati!
  stai jos:4!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetateanu umilit de autoritati
  Miercuri, 01 Februarie 2012 07:48
  Pierderea celor un milion de euro finantare externa, s-a produs din cauza presedintelui CJ care, nu a respectat procedurile preliminare prevazute de legea transparentei decizionale si de legea administratiei publice locale. Proiectul, trebuia sa fie pus, in discutie publica si in discutia consilierilor locali, cu 30 de zile inainte de data supunerii votului in consiliu judetean. Concluzia logica si legala, cei vinovati, sa plateasca!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetatenii
  Miercuri, 01 Februarie 2012 03:25
  Il vom vota pe Eugen Chebac.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.