Primăria face bani din pieţele Galaţiului

Primăria face bani din pieţele Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 27.140 de lei, atât trebuie să plătească în total, pe lună Administraţia Pieţelor Agroalimentare pentru bunurile care aparţin domeniului public şi îi sunt concesionate. Este vorba despre terenurile şi construcţiile din pieţe, terenuri aferente pieţelor şi grupul sanitar din Piaţa Micro 40.

Fiecare dintre aceste bunuri este evaluat cu o anumită sumă, cele mai mari fiind taxa pentru terenul şi construcţiile din Piaţa Centrală -– 12.268 şi redevenţa pentru terenul şi construcţiile din Piaţa Ţiglina I - 9.110 de lei. Societatea trebuie să achite redevenţa totală trimestrial, în rate egale, până la data de 15 inclusiv a lunilor martie, iunie, septembrie şi noiembrie ale fiecărui an. Pentru neplata la termenele scadente Administraţia Pieţelor datorează majorări  de întârziere, calculate potrivit legislaţiei în vigoare referitoare la colectarea creanţelor bugetelor locale. Veniturile totale estimate a se încasa la buget, în anul 2012, din această sursă, sunt de 325.680 lei.

Reducere în 2011

Trebuie spus că, anul trecut, SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare a beneficiat de o reducere substanţială a redevenţei, începând din luna septembrie. Iniţial, taxa care îi fusese stabilită societăţii în anul 2011 se ridica la suma consistentă de 37.000 de lei pe lună. Dar, în luna august a anului trecut, conducerea Pieţelor a cerut printr-un memoriu revizuirea şi modificarea cuantumului redevenţei anuale, invocând motive de ordin social şi economic. Societatea a susţinut că nu poate suporta o redevenţă anuală de peste 440.000 de lei vechi atâta timp cât chiriile din spaţiile comerciale, care reprezintă în general ponderea în veniturile societăţii, au stagnat. Conducerea a invocat şi preţul mare pe care trebuie să-l plătească pentru utilităţi – consumul de energie electrică şi apă. Aleşii locali au fost de acord şi i-au scăzut redevenţa cu aproape 10.000 de lei, de la 37.000 la 26.207 de lei.

Rămâne de văzut dacă Administraţia Pieţelor se va descurca anul acesta cu redevenţa care i-a fost stabilită sau va cere din nou o diminuare a cuantumului.

Citit 1395 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2012 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.